The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Daniela-Cristina Manole // Periferic

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Daniela-Cristina Manole // Periferic
  • Daniela-Cristina Manole // Periferic
  • Daniela-Cristina Manole // Periferic
  • Daniela-Cristina Manole // Periferic
  • Daniela-Cristina Manole // Periferic
  • Daniela-Cristina Manole // Periferic
1/6
În perioada liceului a obținut locul I la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, secția Design Vestimentar. Ulterior, în perioada licenței, a studiat 4 luni la Accademia di Belle Arti di Venezia, secția Scenografie & Costum. După înscrierea la master, a lucrat la Atelierul REDU, colaborând cu brandul norvegian de slow fashion L-L-B.

PERIFERIC

Colecția „Periferic” a fost inspirată de teoria evoluționistă „Ipoteza Reginei Roșii”, concept care explică faptul că, pentru supraviețuire, dezvoltarea trebuie să fie constantă: „Trebuie să alergi cât de mult poți pentru a rămâne în același loc.


Coloritul aposematic („aposema” - „un semnal de departe”) al anumitor insecte este un mecanism de supraviețuire prin care acestea intră în contrast cu mediul natural. La fel ca aceste specii, personajul creat intră în contrast cu monotonia urbană, fiind un mijloc de escapism. În final, colecția poate fi definită de cuvinte cheie precum: urban, sport, practic, futurist, dinamic, minimalist, maxi.