The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Petre Chirea // Baroque story

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Petre Chirea // Baroque story
  • Petre Chirea // Baroque story
  • Petre Chirea // Baroque story
  • Petre Chirea // Baroque story
1/4
BAROQUE STORY

Proiectul Baroque Story adaptează nevoilor sale artistice un limbaj tradițional al imaginii ce vine din arta lui Gian Lorenzo Bernini, unul dintre cei mai mari artiști ai barocului care a schimbat pentru totdeauna fața orașului Roma. 
 
Interesul artei contemporane pentru acțiune este cât se poate de evident, mergând de la reinterpretare până la performance și event, ca o necesitate de revenire la origini pe care construiești ceva nou.
 
 
Artei contemporane i se impută adesea faptul că a distrus frumosul corpului uman și asta pentru că frumosul este confundat cu atrăgătorul și agreabilul, însă forța operei de artă trebuie să fie înaintea aspectului atrăgător, iar frumosul să fie doza de rafinament într-o contemplare ascendentă și progresivă care să ne ducă dinspre frumusețea corpurilor spre frumusețea sufletelor.
 
Proiectul își propune să evidențieze importanța frumuseții interioare, a particularităților semnului plastic și nevoii de originalitate, precum și importanța puterii de impact prin contemplare.