The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Finaliștii concursului „Cele mai frumoase cărţi din România” 2017

News / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Finaliștii concursului „Cele mai frumoase cărţi din România” 2017Adrian Mihaiu
  • Finaliștii concursului „Cele mai frumoase cărţi din România” 2017
1/2
Concursul național de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România”, ediția a VI-a, 2017 are 50 de titluri finaliste. Au fost înscrise în concurs 220 de cărți, publicate sau tipărite în România sau Moldova în ultimul an. Proiectul cultural este organizat de Asociația pentru Performanță și Cultură și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
 
Membrii juriului au fost Lysiane Bollenbach (autor, graphic designer, director artistic și artist vizual), Alina Șerban (editor, curator), Timotei Nădășan (designer, artist, editor), Anca Adina Cojocaru (designer, artist), Alexe Popescu (graphic designer), Ramona Chirica (curator de ilustratie) și Patricia Teodorescu (artist vizual). Participarea lui Lysiane Bollenbach a fost posibilă cu sprijinul Institutului Francez din București, unul dintre partenerii proiectului Cele mai frumoase cărți. 
 
Juriul a evaluat designul cărților înscrise ținând cont de raportul dintre tema sau natura cărții, intenția concepției vizuale și realizarea acestora în execuția cărții. Criteriile de jurizare includ concepția grafică, designul micro și macro tipografic, oglinda paginii și așezarea în pagină, prezentarea cărții (raportul dintre designul copertei, supracopertei și interiorului), calitatea producției (alegerea suportului, imprimarea, legătoria, alte finisaje și tehnici).Premiile vor fi anunțate în cadrul expoziției performance „Cele mai frumoase cărți din România” 2017, în data de 25 octombrie, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, București.
 
În acest an, juriul a acordat Marele Premiu și alte nouă premii speciale: Premiul pentru carte de artă, Premiul pentru ilustrație, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru carte în tiraj limitat, Premiul pentru tânăr designer, Premiul pentru design de colecție, Premiul pentru carte de fotografie (ex aequo), o mențiune specială a juriului și o mențiune pentru carte școlară. Premiul pentru tânăr designer este acordat de ICR și Centrul Național al Cărții și constă în susținerea unei deplasări și participarea unui artist la programul unui târg internațional de carte în străinătate. 
 
Toate cărțile finaliste vor fi prezentate publicului în expoziția deschisă la Muzeul Hărților și Cărții Vechi, București. Va urma o serie de expoziții itinerante în țară, cât și la Târgurile Internaționale de Carte, în pavilionul României. Cărțile selectate de juriu vor reprezenta România în competiția internațională de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2018.