The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„Harun și Marea de povești”, în închiderea Anim’est 2017

News / 05 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • „Harun și Marea de povești”, în închiderea Anim’est 2017
1/1
„Harun și Marea de povești” este spectacolul de teatru multimedia adaptat după romanul omonim al lui Salman Rushdie care va închide a douăsprezecea ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est

Sâmbătă, 7 octombrie, de la 21.00, la Cinema Elvire Popesco, în închiderea oficială a celei de-a douăsprezecea ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est are loc reprezentația spectacolului de teatru multimedia ”Harun și Marea de povești”, în regia lui Alexandru Berceanu. O combinație de joc actoricesc, vizualuri animate și muzică live, spectacolul este prima adaptare de teatru după un roman al lui Salman Rushdie în România și se adresează în egală măsură adulților și copiilor.

Lumea flamboaiantă a romanului lui Salman Rushdie coboară pe scenă, timp de o oră și jumătate, pentru a fi descifrată pe mai multe niveluri de lectură - de la o captivantă poveste pentru copii, la parabolă complexă despre totalitarism şi dictatură. Personaje fantastice, personaje reale, vis şi realitate compun un univers aparte, într-un dans nebunesc şi fascinant.

”Harun și Marea de povești”, o adaptare de Timp Supple și David Tushingham, tradus în română de Marius Michal Klimowicz, este un spectacol de teatru multimedia, îmbinând multiple forme de expresie. Suportul scenografic va fi asigurat de vizualurile animate realizate în cadrul atelierului intensiv de animație organizat de Asociația ESTENEST – Animation Worksheep, sub îndrumarea trainerilor Dan Panaitescu şi Mihai Păcurar, iar muzica live va fi asigurată de muzicienii Simona Strungaru și Sebastian Burneci.



Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ionuţ Niculae, Conrad Mericoffer, George Rotaru, Alexandra Badea, Vlad Basarabescu, Victor Ţăpeanu și Ana Crăciun Lambru – responsabilă și de designul și mânuirea păpușii Harun. Spectacolul va avea decoruri semnate de scenograful și artistul vizual Mihai Păcurar, costume realizate de Cristina Milea și light design de Alexandru Berceanu.

O a doua reprezentație a spectacolului va avea loc duminică dimineaţa, 8 octombrie, de la 10.00, la Cinema Elvire Popesco. După Festivalul Anim’est, o nouă serie de reprezentări ale spectacolului vor avea loc în prima jumătate a lunii noiembrie, la Teatrul Apollo111.

Spectacol ”Harun și Marea de povești” a fost produs graţie finanţării Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB, prin programul de finanţare nerambursabilă pentru proiecte culturale Bucureşti - Oraş participativ. Biletele la spectacol pot fi achiziționate pe site-ul www.eventbook.ro și din cinema, în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet la reprezentația de sâmbătă seara este în valoare de 35 de lei, iar biletul la reprezentația de duminică dimineața este în valoare de 25 de lei.