The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ART on DISPLAY revine în vitrinele din București între 13 și 26 noiembrie 2017

News / 09 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • ART on DISPLAY revine în vitrinele din București între 13 și 26 noiembrie 2017
1/1
Proiectul ART on DISPLAY transformă de trei ani Bucureștiul într-o galerie de artă temporară, găzduind în vitrinele magazinelor și în alte spații cu acces stradal, expoziții și instalații site specific.

ART on DISPLAY propune un dialog direct între cultura contemporană și locuitorii orașului prin intervenții site specific în spații - vitrină, asumând astfel generarea unui alt tip de prezență vizuală față de display-ul excesiv al imaginilor cu caracter comercial din spațiul public. Această abordare a spațiului urban își propune o reflecție asupra stadiului estetic actual al orașului „forțând” un dialog cu excesul de imagini comerciale care populează viața de zi cu zi a trecătorilor. Prin ritmarea traseului firesc în oraș cu lucrări și intervenții artistice se poate crea o tensiune între imaginile „seducției” construite de industria marketingului și cele generate de nevoia artiștilor de a-și revendica un spațiu vizibil și direct accesibil.


ART on DISPLAY este un program inițiat începând cu anul 2014 de către Asociația Ephemair cu peste treizeci de evenimente produse pînă în prezent.

Prima ediție ART on DISPLAY a avut loc în perioada 16-26 Octombrie 2014, harta celor zece proiecte site-specific găzduite în diferite locații având ca punct principal Bulevardul Calea Victoriei. Pentru a doua ediție harta locațiilor participante a fost extinsă și în alte zone din oraș, recuperând prin intervențiile artiștilor și spații in care accesul public nu mai este permis datorită riscului seismic.

***

ART on Display #3 propune în perioada 13 – 16 Noiembrie 2017 intervenții desfășurate în patru vitrine localizate în zone diferite din București: Bd-ul Calea Victoriei, Bd-ul Nicolae Titulescu, Piața Alba Iulia și Bd-ul Unirii.

Programul din acest an va fi coordonat de către curatorul invitat Ionuț Cioană și va prezenta o serie de intervenții site specific realizate de către artiștii: Dan Acostioaei, Mona Vătămanu & Florin Tudor, Vlad Nancă, Pavel Brăila și Veda Popovici.

Acest program aduce cultura contemporană în spațiul cotidian și în spațiul urban îmbunătățind astfel calitatea vieții orașului fără a-i invada spațiul, vindecând chiar dacă temporar zonele „bolnave”, recuperând în favoarea culturii spațiile neutilizate. Se produce astfel un dialog între clădirile neutilizate și stradă, arta devine accesibilă tuturor, iar publicul nu mai este cel care pășește într-o galerie de artă, ci se formează din fiecare trecător care se oprește să privească.

Astăzi, în 2017, indiferent că e vorba de un cetățean sărac, de o persoană din clasa de mijloc, de cineva neimplicat politic, sau de un activist, ceea ce se întâmplă în jurul nostru, fie în plan social, politic, sau istoric, nu numai că pare să ne privească direct, dar ne și somează, aproape continuu, la o reacție sau la o poziționare clară.
Dincolo de liniștea pe care o descrie proverbul din titlu, suntem astăzi, la nivelul societății globale, într-o continuă stare de anxietate și de conflict. […] Această stare generală are un impact hotărâtor și asupra artei critice, pentru că, de multe ori, situații semnalate de artiști în trecutul nu prea îndepărtat revin nu ca dileme culturale, ci drept isterii publice în prezent. Proiectele de artă capătă astfel un aer profetic, de multe ori dezarmant
.” (Ionuț Cioană)