The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

De la OXIMORON la REGENCY - Interviu cu Șteff Chelaru

Interviu / 08 Ian 2018 / INSTITUTE.RO
  • De la OXIMORON la REGENCY - Interviu cu Șteff Chelaru
1/1
Pe Șteff Chelaru am întâlnit-o în 2015, când a participat la DIPLOMA cu lucrarea de licență, OXIMORON. Anul următor, aceeași colecție a fost considerată de juriul DIPLOMA cea mai bună din generația ei și a făcut parte din expoziția capsulă DIPLOMA Selected în cadrul Romanian Design Week 2016. Anul acesta ne-am reîntâlnit la DIPLOMA, unde Șteff și-a prezentat lucrarea de dizertație, REGENCY.


OXIMORON

În cei trei ani de când ne cunoaștem n-a stat o clipă. A participat la concursuri, a aplicat la burse pentru artiști, a lucrat mult să-și rafineze conceptele și procesul de creație, iar în iunie 2017 a lansat colecția REGENCY, al cărei succes a fost pe deplin meritat. 


REGENCY

Despre cum a evoluat ca designer de la o colecție la alta, despre pasiunea pentru fashion și despre planuri de viitor, ne-a povestit în interviul de mai jos. 

Între cele două colecții, OXIMORON și REGENCY au trecut doi ani. Cum crezi că te-ai schimbat ca designer în acest timp?


M-am schimbat ca designer de la o colecție la alta pentru că mi-am dat seama că sunt mult mai multe lucruri care mă definesc ca om. În prima colecție este foarte bine conturată sensibilitatea, răbdarea și atenția pentru detaliu, dar cea de a doua colecție mă descrie în totalitate, ca nivel de creativitate, implicare și unicitate.

Colecția REGENCY e construită în jurul ideii de regalitate. Cum a apărut ideea și care a fost procesul creativ din spatele ei?

REGENCY este colecția mea de dizertație. Unda Popp mi-a fost profesor coordonator. Cred că ea a fost cea care m-a „citit” cel mai bine. După ce a văzut nenumărate schițe, mi-a spus : „ Ștefana, esti mult prea nobilă să faci lucruri simple. Fă ceva ce te reprezintă!”, iar eu am ascultat-o.



Recent, ai câștigat concursul FashionFANatic, organizat de FAN Courier, cu colecția REGENCY. Ce a însemnat asta pentru tine? Povestește-ne puțin despre competiție.

Wow. A fost un concurs la momentul potrivit. Am văzut întâmplător pe Facebook acest concurs, m-am înscris și am așteptat să primesc voturi. Cum votul publicului conta 40%, singura speranță o aveam în juriu, al cărui vot valora 60%. Pe 7 august m-au sunat să îmi spună că sunt câștigătoarea. Am fost foarte emoționată.


FashionFANatic

Ce te-a determinat să devii designer ?

Sincer să-ți spun, în viața mea este totul spontan. Așa a fost și cu decizia de a fi designer. Îmi place să risc.

Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ai primit în carieră?

„Fă ce simţi tu, Şteff!” - mama .
Și asta fac!

Un designer român pe care îl/o apreciezi și de ce.

Designer de pantofi : Mihaela Glăvan - sunt îndrăgostită de încălțările ei. Și culmea, merg foarte bine pentru ultimele două colecții ale mele.

Designer de genți: Otilia Flonta – pot să-ți spun că este o femeie care are multe de povestit și asta se vede în creațiile ei.

Cum a arătat anul 2017 pentru tine?

2017? A fost cel mai plin an de când sunt în Bucuresti! Două lansări de colecții. Concursuri câștigate. Călătorii. Prezentări. Prieteni noi.

 Care-i pasul următor pentru Șteff Chelaru?

Pasul următor îmi doresc să fie cea de a patra colecție. La fel de impunătoare și de dorită de public.


Șteff Chelaru