The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Muzica clasică întâlnește universul jocurilor video la Game Heroes

News / 17 Apr 2018 / INSTITUTE.RO
  • Muzica clasică întâlnește universul jocurilor video la Game Heroes
1/1
Goethe-Institut și Radio România prezintă Game Heroes, un concert care reunește compozitori din toate colțurile lumii, universul jocurilor video și oameni din industria de game development din România.

Concertul va avea loc pe data de 4 mai, la Sala Radio, începând cu ora 19:00. și va aduce la viață titluri populare precum Super Mario Bros, Angry Birds, Bioshock 2 sau Chrono Cross prin intermediul compozițiilor muzicale.

Game Heroes își propune să facă cunoscut și în România conceptul de concert cu muzică din jocuri video susținut de o orchestră simfonică, un concept bine cunoscut la nivel global. Acesta constă în interpretarea lucrărilor muzicale a șapte compozitori care colaborează cu companii și studiouri de jocuri cunoscute la nivel internațional. Concertul va fi susținut de către Orchestra Națională Radio și va fi condus de dirijorul Ștefan Geiger.

Ștefan Geiger este co-fondatorul și președintele comitetului de jurizare a German Game Music Award, un concurs realizat în colaborare cu Radio Bremen, care oferă o platformă de comunicare pentru tinerii compozitori, realizatori de proiecte muzicale pentru jocuri video. Din 2016, el este dirijor titular al Orchestrei Simfonice Parana, iar de-a lungul timpului a lucrat cu orchestre precum Schleswig-Holstein Festival Orchester, Ensemble Resonaz, Würzburger Philharmoniker, Nürnberger Symphoniker, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Orchestra Filarmonică de Stat Transilvania, Orchestra Română de Tineret și multe altele.

PROGRAM

Lucrări originale:
Benny Oschmann - THE RAVEN - LEGACY OF A MASTER THIEF. OVERTURE
Ari Pulkkinnen - ANGRY BIRDS
Garry Schyman - BIOSHOCK 2.SUITE
Koji Kondo - SUPER MARIO BROS MEDLEY/ live gaming cu MALTERNATIV)
Yasunori Mitsuda - CHRONO CROSS. SUITE

Lucrări noi pentru trailere de jocuri video, realizate de tineri compozitori:
Konstantin Kemnitz/Dominik Schuster - THE LEGEND OF ZELDA: SKYWARD SWORD
Robin Becker / Levente Kovacs - SUPER MARIO 3D WORLD
Bogdan Pintilie /Ionuț Teodorescu /Victor Filip – DREAMS

În cadrul evenimentului Game Heroes va avea loc și un concurs dedicat tinerilor compozitori. Concurenții sunt Bogdan Pintilie, Ionuț Teodorescu și Victor Filip care au fost selectați în urma unui workshop de compoziție muzicală cu tematică din jocuri video, în noiembrie 2017, la Universitatea Națională de Muzică București. Workshop-ul a fost condus de compozitorul german Dominik Schuster, câștigătorul ediției German Game Music Award 2012. Dominik Schuster și dirijorul Ștefan Geiger au selectat cele trei lucrări finaliste.

Profilul, repertoriul și istoria Orchestrei Naționale Radio se definesc de aproape un secol de cultură națională pe planul creației, interpretării și difuzării muzicii în România. Critica muzicală românească și internațională subliniază valoarea acestei formații valoroase în cadrul vieții concertistice contemporane, asemenea orchestrelor de tradiție ale Radiodifuziunilor lumii, cu un profil de unicat în dialogul cu publicul, muzicienii și formațiile simfonice românești.

Goethe-Institut este instituția culturală a Republicii Federale Germania, care promovează cultura germană la nivel mondial. Organizația promovează cunoașterea limbii germane în străinătate și cultivă cooperarea culturală internațională. Programele culturale și pedagogice facilitează participarea la viața culturală, consolidează dezvoltarea structurilor societății civile și promovează mobilitatea pe plan mondial.