The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe Romanian Design Week 2018!

Articol / 17 Mai 2018 / RDW team
  • Începe Romanian Design Week 2018!
  • Începe Romanian Design Week 2018!
1/2
 Ediția de anul  acesta a Romanian Design Week, un proiect inițiat de The Institute și susținut de UnicreditBank, are loc în perioada 19-27 mai și se va remarca prin creșterea complexității arhitecturii festivalului și printr-o serie de noi formate menite să contribuie la dezvoltarea industriilor creative din România.

Romanian Design Week și-a propus să demonstreze potențialul creativității de a deveni un adevărat instrument de coeziune comunitară, un ingredient util în procesele de regenerare și dezvoltare urbană, dar și o resursă pentru strategiile de dezvoltare economică.  


 
Pentru a susține acest discurs, RDW 2018 propune, pe lângă expoziția centrală, care va avea loc la Palatul Telefoanelor și va prezenta cele mai bune lucrări de design și arhitectură din România din ultimul an, o serie de formate noi, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design, precum și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului, precum și primul weekend dedicat Cartierului Creativ.
#RDW2018 se va traduce într-o expoziție centrală, care va prezenta peste 150 de de proiecte de design, arhitectură, urbanism și design interior, a doua ediție a RDW Show OFF, un format inițiat de către UnicreditBank, care va avea loc la Palatul Universul, unul dintre cele mai active puncte pe harta cultural-creativă a Bucureștiului, dar va aduce și prima ediție RDW Awards- o serie de premii menite să promoveze designerii care semnează proiecte remarcabile, precum și primul RDW Glo Lounge, un spațiu de peste 1200 mp dedicat socializării și schimbului de idei.
“UniCredit Bank prezintă alături de The Institute, Romanian Design Week pentru al șaselea an consecutiv, deoarece credem în consecvență, în a gândi și a face lucrurile pe termen lung, nu în a aștepta rezultate peste noapte. Ne dorim să fim o punte între mediul de business și industriile creative, să promovăm povești autentice și pe oamenii din spatele acestora și, împreună, să dezvoltăm o piață sustenbilă de design românesc. Deși aceste industrii demonstrează nu doar o capacitate mare de inovație prin creativitate ci și succes, ele se bucura încă de puțin sprijin real. Și anul acesta, în cadrul RDW, pe lângă expoziția centrală propunem și programul-umbrelă intitulat SHOW OFF RDW, care va reuni sub același acoperiș o serie de evenimente creative, cu o puternică componentă educativă, inspirate de UniCredit Bank,  în cel mai activ loc creativ din București - Palatul Universul”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.
Expoziția centrală de anul acesta, găzduită de Palatul Telefoanelor- o clădire art-deco emblematică pentru București, se va remarca printr-o selecție diversă și coerentă, care va demonstra potențialul designului astăzi.
 
 “Ediția de anul acesta va fi una impresionantă și spun asta nu doar pentru că vom propune o expoziție spectaculoasă, atent curatoriată și desenată, ci pentru că încercăm să vorbim mai mult și mai tare despre comunități creative și despre potențialul inovației de a genera dezvoltare la nivelul unui oraș. Vrem să facem asta prin formate noi, printr-un weekend întreg dedicat Cartierului Creativ, în care va avea loc și prima ediție a seriei de pietonale  (Matei Millo și Ion Oteteleșanu) , weekend în care veți putea vizita Cartierul Creativ Hub+Store, la Victoria 46, veți putea citi primul număr al ziarului dedicat Cartierului Creativ și vă veți putea bucura de o serie de petreceri și de evenimente organizate și găzduite de organizațiile care definesc și compun acest cartier. Iar la asta se adaugă alte 8 zile de festival, cu peste 50 de evenimente conexe în tot orașul și unele dintre cele mai reușite petreceri de peste an. Asta o să fie RDW 2018, pe scurt.”, a declarat Andrei Borțun-CEO The Institute. 

Formate RDW 2018

Expoziția Centrală
RDW Show Off
RDW glo Lounge
Evenimente Conexe
RDW Awards by Glo
Weekend în cartierul creativ- Pietonale de Weekend - Cartierul Creativ hub+store



Parteneri Romanian Design Week 2018 

Prezentat de: The Institute și UniCredit Bank 
Partener principal: glo
Parteneri: Ciuc, Rompetrol, Absolut, Telekom Electronic Beats, Equitone, Forte Partners, Liliac, Entrance
Cu sprijinul: IKEA
Parteneri instituţionali: Institutul Cultural Român, Administrația Fondului Cultural Român, Compania Națională Aeroporturi București, British Council, Ambasada Suediei în România, Institutul Suedez, Anul European al Patrimoniului Cultural
Parteneri media principali: TVR, Magic FM, Hotnews, Posterscope România, Promenada Mall, Romania Liberă.
Parteneri media: Dezeen, Dezeen Jobs, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Alist Magazine, Zeppelin, igloo, Iqads, Arhitectura, Zile și Nopți, Molecule F, Designist, Art Safari, Glamour, DreamingOf.net, Modernism.ro, Munteanu, Galateca, Autor, Art Factory, V for Vintage, Visuell, SISAF, Sonoro.
Parteneri strategici: Dăescu Borțun Olteanu, Gavrilă și Asociații, 360 Revolution, Kaustik, Netvibes, Mind Treat Studios, Ove, Zelist, Hotel Intercontinental București.