The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Extended Deadline: Diploma din toată țara!

Articol / 25 Iul 2018 / INSTITUTE.RO
  • Extended Deadline: Diploma din toată țara!
1/1
DIPLOMA devine anul acesta un festival național!

Later edit: Absolvenții își pot înscrie în competiție lucrarea de diplomă (licență sau disertație, 2018) până pe 1 august! 

Diploma, cel mai amplu eveniment dedicat absolvenților de facultăți creative, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, va avea loc anul acesta între 5 și 14 octombrie și va prezenta, pentru prima dată, cele mai bune lucrări ale absolvenților tuturor facultăților vocaționale din țară!
 
În perioada 26 iunie - 25 iulie 1 august, absolvenții interesați de participarea în cadrul evenimentului își pot înscrie gratuit lucrarea de diplomă, pe www.institute.ro, iar cele mai bune proiecte vor fi expuse, prezentate și promovate în cadrul ediției de anul acesta a festivalului, în perioada 05-14 octombrie 2018, în București. 
 
Mai multe detalii despre apelul de proiecte găsiți aici.
 
Evenimentele, formatele și expozițiile din cadrul festivalului Diploma au în vedere generarea unui dialog între tinerii absolvenți și profesioniștii seniori din industriile creative, precum și prezentarea celor mai proaspete nume unui public interesat de artă și creativitate.
 
„Ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție, proiectul DIPLOMA a marcat deja debutul a patru generații de artiști și ne demonstrează că tânăra generație are foarte mult talent, dar și nevoie de suport și de un context în care să își afișeze și să își dezvolte ideile. Anul acesta am hotărât să extindem platforma DIPLOMA la nivel național, din dorința de a crea contextul favorabil dialogului între discipline, între Universități și orașe, dar și din convingerea că acest proiect poate contribui real la susținerea tinerei generații de artiști și creativi români și la dezvoltatea acestor industrii și sectoare în România pe termen mediu și lung”, a declarat Andrei Borțun - CEO The Institute. 
 
DIPLOMA 2018 va prezenta cele mai bune lucrări de absolvire ale viitoarei generații de tineri artiști și creativi, absolvenți ai tuturor facultăților vocațional-creative din România, selectate de către un board creativ, format din peste 20 de profesioniști consacrați: curatori, manageri culturali, galeriști, arhitecți, designeri, regizori, producători de televiziuni. Selecția va fi făcută în urma call-ului de proiecte, care are loc în perioada 21 iunie – 25 iulie 1 august și despre care puteți afla mai multe aici
 
Programul festivalului, care se va desfășura anul acesta pe parcursul a 10 zile, va include atât expoziții dedicate Artelor plastice și Artelor aplicate, precum și o serie de întâlniri menite să încurajeze dialogul dintre tânăra generație și posibili colaboratori sau parteneri ai creativilor la început de drum. La acestea se adaugă audiții și evenimente dedicate Artelor Scenei.   

Board-ul creativ Diploma este format din peste 40 de specialiști în domeniile creative pe care îi puteți cunoaște aici. Ei vor hotărî selecția lucrărilor care vor ajunge în expoziția centrală.
 
Diploma va prezenta noua generaţie de creativi români alături de TASTEMakers, Absolut și Rompetrol.