The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CSIKI ANIKO // ÎNTRE PREZENȚĂ ȘI ABSENȚĂ

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • CSIKI ANIKO // ÎNTRE PREZENȚĂ ȘI ABSENȚĂCSIKI ANIKO
  • CSIKI ANIKO // ÎNTRE PREZENȚĂ ȘI ABSENȚĂCSIKI ANIKO
1/2
Csiki Aniko este o absolventă Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, la departamentul de sculptură.

Între prezență și absență

Lucrarea s-a conturat în jurul ideii absenței și a prezenței formei. Idee a venit în urma citirii unui articol/ interviu de Anish Kapoor care a vorbit despre esență și absență în lucrările sale, respectiv concepției sale, iar apoi a fost transpusă într-un limbaj propriu cu o încărcătură de sens personalizat. Compoziția este din două simboluri, elemente specifice ale artei suprarealiste, anume piciorul uman, elementul organic și scaunul, un element anorganic. Prin această alăturare de factură onirică, suprarealistă, este evidențiată ideea de absență prin prezență și prezență prin absență.