The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MARIA ALECU // HIPERBOLE

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • MARIA ALECU // HIPERBOLEMARIA ALECU
  • MARIA ALECU // HIPERBOLEMARIA ALECU
  • MARIA ALECU // HIPERBOLEMARIA ALECU
  • MARIA ALECU // HIPERBOLEMARIA ALECU
  • MARIA ALECU // HIPERBOLEMARIA ALECU
  • MARIA ALECU // HIPERBOLEMARIA ALECU
1/6
Maria Alecu și-a dorit dintotdeuna să picteze, încă de la varsta de 11 ani urmând o școală specială de pictură din Târgoviște, numită Liceul de arte „Bălașa Doamna". Din anul 2015 a început să studieze pictura la Universitatea Națională de Arte din București, terminând studiile de licență în anul 2018.

Hiperbole

Imaginea creată în urma primului impact vizual înfățișează structuri zoomorfe de dimensiuni exagerate în raport cu omul, capabile să pătrundă cu ușurință și fermitate printr-o succesiune de creste montane.

Acțiunea de trecere prin munte este de fapt o transcendere, o personificare a naturii, neavând un caracter distructiv.
Deși animalele se află astfel în interdependență cu natura, în relația cu omul ele sunt indiferente, făcând abstracție de prezența acestuia. În ceea ce privește omul, se creează un moment absolut în care acesta începe să înțeleagă adevărata însemnătate a animalelor, aceea că ele, împreună cu lumea înconjurătoare formează un organism complet echilibrat. Așadar, din punct de vedere spiritual omul, se simte mic în raport cu animalul, aflându-se într-o stare de contemplare asupra calitățiilor instincuale ale acestora.

Privirea admirativă a indivizilor asupra acțiunii la care asistă, conferă animalului un sens al divinității.