The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Festivalul de creativitate ZAIN aduce design-ul in inima orasului Cluj-Napoca timp de 10 zile

News / 16 Oct 2018 /
  • Festivalul de creativitate ZAIN aduce design-ul in inima orasului Cluj-Napoca timp de 10 zile
  • Festivalul de creativitate ZAIN aduce design-ul in inima orasului Cluj-Napoca timp de 10 zile
  • Festivalul de creativitate ZAIN aduce design-ul in inima orasului Cluj-Napoca timp de 10 zileLAURIANGHINITOIU
1/3
Vineri, 19 octombrie, se dă startul celei de-a patra ediții a festivalului de design ZAIN, inspirat de UniCredit Bank. Anul acesta, festivalul și-a extins considerabil perioada de desfășurare și portofoliul de evenimente. Timp de 10 zile, chiar in Piața Unirii, expoziția principală ia forma unui pavilion conceptual unic în Romania.

Echipa ZAIN pregătește 800 de metrii pătrați de spațiu expozițional, unde vom putea admira peste 100 de creații ale designerilor români: de la design de obiect, design vestimentar, bijuterii, accesorii pana la design grafic și design experimental. Spațiul este conceput să găzduiască și evenimente pe perioada celor 10 zile de festival. Parcursul expoziției este gândit ca o experiență în sine, una ce dorește să pună vizitatorul în relație directă cu produsele expuse.

Peste 40 de evenimente acaparează orașul în perioada 19 - 28 octombrie, evenimente create de creativi pentru specialiști, dar și pentru publicul general deopotrivă. De la comunitatea iubitorilor de board games, comunitatea artiștilor digitali, comunitatea de start-ups până la includerea în program al unor domenii noi pentru ZAIN cum ar fi arta și dansul contemporan, teatrul, toate acestea și-au făcut loc în cea mai complexă ediție de până acum.

Vineri, 19 octombrie, ora 19:00, are loc vernisajul expoziției centrale din Piața Unirii ce deschide oficial festivalul. Intrarea este liberă. Programul festivalului poate fi consultat pe site-ul www.zain.ro sau pe aplicația mobilă ZAIN Festival, compatibilă pe iOS și Android.

Burse de 2500 euro oferite tinerilor designeri

Una din misiunile ZAIN este susținerea designerilor în dezvoltarea de produse sau colecții, iar acest an nu face excepție. ZAIN a acordat 5 burse către 5 designeri care să-ți dezolte prototipul de produs sau colecția de produse cu ajutorul unui meștesugar sau al unor meșteșuguri clasice, de la țesere tradițională, la dulgherie, la împletire de nuiele. Rezultatul acestui demers va fi expus și vernisat în Piața Unirii, în pavilionul central, sâmbătă 20 octombrie, de la ora 16:00. Tot atunci, meșteșugarii care au lucrat produsele (și nu numai) vor face demonstrații în cadrul expoziției.  



Proiectul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția vine la ZAIN

Mnemonics aduce prin expoziția de la ZAIN amintiri despre prietenii, jocuri, întâmplări, povești amuzante, fața blocului și casa scării, toate sub semnul universal al cheii purtate la gât. Sâmbătă de la 16:00 – 20:00 în Piața Unirii.



ZAIN SHOP – locul unde cumperi și duci design acasă

La cererea publicului iubitor de design românesc anul acesta veți putea cumpăra și duce acasă produse de la peste 20 de designeri: de la obiecte de decorațiuni, fashion, accesorii și bijuterii. Toate acestea se vor găsi timp de două zile, sâmbăta și duminica, 27-28 octombrie, în cel de-al doilea weekend de ZAIN, între orele 12:00 - 20:00, in Piața Muzeului nr. 2.


Parteneri ZAIN 2018:
Inspirat de: UniCredit Bank
Parteneri principali: Alexandrion 100, Brâncoveanu, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj
Parteneri: Gambrinus, Ambasada Olandei
Mulțumiri: PMA, H3, Young, VERLA, Cluj Hub, Centrul de Cultură Urbană Casino, impress, Miele - Boutique Kuiba, Rembrandt Art Centre
Parteneri media principali: Rock FM, Zile și Nopți
Proiect cultural finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.


Despre ZAIN

ZAIN s-a născut din nevoie de a vorbi despre și a face design. Abilitatea de a gândi și proiecta lucruri este una din cele mai vechi practici umane; să faci lucruri ce servesc unui scop. La ZAIN, noi avem ca și scop să subliniem importanța designului în viața de zi cu zi. De la design industrial, design grafic, design textil, design de obiect, design urban, design experimental, arhitectură și lista continuă, noi credem cu tărie că putem influența lumea din jurul nostru prin co-crearea ei.


Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest-, central- şi est-europeană bazei sale de 26 de milioane de clienți. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiză locală, cât și internațională, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în 14 piețe principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia. Bazandu-se pe o rețea internațională de sucursale și filiale,

UniCredit deservește clienți în alte 18 țări din întreaga lume.

Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.