The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019

Articol / 10 Apr 2019 / INSTITUTE.RO
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - MARTIE 2019
1/10
Pentru că nu doar premiem inteligența digitală, ci o și căutăm în fiecare zi în feed-uri, newslettere, abonamente și tot ce mai oferă marele internet, ne-am gândit să vă arătăm noutățile care ne-au rămas în minte de la o lună la alta. Poate nu le știați, poate vă plac, poate ne mai trimiteți și voi altele.

1. Parlamentul European a aprobat noi legi pentru reglementarea online-ului. Articolul 13 face referire la drepturile de autor. Deși scopul este de a ajuta creatorii de content să își păstreze creditele muncii lor, fără ca aceasta să fie folosită pe nedrept, formularea legii este destul de vagă, fără limite clare și foarte dificil de implementat, în lipsa unor sisteme de filtrare a informației. Detalii despre ce implică de fapt adoptarea acestei legi și despre petiția de contestare a sa găsiți în acest articol și aici.



2. Rivalitatea dintre Spotify și Apple continuă, mai ales că în martie Spotify a depus plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, susținând că celelalte aplicații prezente în Apple Store nu au parte de un fair play financiar din partea companiei. Răspunsurile din partea ambelor părți nu au încetat să apară: Apple a acuzat Spotify ca solicită beneficii precum o aplicație free, în condițiile în care nu este, iar Spotify acuză Apple de tentative de monopolizare. Un rezumat al discuțiilor contradictorii poate fi citit aici.



3. Nu este un secret faptul că rețelele sociale se află într-o continuă dezvoltare și că în orice moment apar noi aplicații care să le înlocuiască pe cele intrate în mainstream. Un astfel de caz este aplicația TikTok (fostul Musical.ly) care are deja aproape un milliard de downloads - dintre care peste 170.000 din România. În acest articol, Cristian Manafu arată evoluția TikTok, segmentarea publicului divers și cum încep brandurile să fie prezente pe platformă.



4. În luna martie World Wide Web a împlinit 30 de ani și cu această ocazie, inventatorul Sir Tim Berners-Lee a vorbit despre evoluția www de până acum și despre cum poate fi dezvoltat în viitor. Acesta a făcut o scurtă analiză a punctelor tari pe care le are www, dar și cum punctele slabe pot fi transformate în oportunități cu ajutorul influențelor pozitive ale utilizatorilor. Întreg discursul poate fi citit sau ascultat aici, iar o trecere în revistă a evenimentelor marcante pentru www poate fi găsită în articolul de aici.



5. Tot în luna martie, Facebook, Whatsapp, Messenger și Instagram au fost afectate, ceea ce a dus la aproximativ 14 ore în care acestea au funcționat limitat sau chiar deloc. Comunicarea oficială nu a oferit detalii clare referitoare la motivul pentru care activitatea aplicațiilor s-a desfășurat cu dificultate, însă erorile la trimiterea informațiilor (video, foto, text) sau la încărcarea feedului i-a determinat pe utilizatori să folosească Twitter, unde #facebookdown a ajuns în trending. Aici detalii.



6. În martie Apple a anunțat lansarea unui nou serviciu de streaming pe piață - Apple TV. Peste 100 de țări ar putea beneficia de abonări la serviciul ad-free de programe, filme sau seriale, pe toate dispozitivele, atât online, cât și offline – parte din Apple TV Plus. Serviciul a apărut din nevoia de a crea acel acasă pentru cei mai creativi storytelleri. Lansarea Apple TV va avea loc în mai, iar apariția sa pe piață creează un nou competitor pentru Netflix. Detalii aici.



7. Huawei recunoaște faptul că și-a creat propriul sistem de operare, ca modalitate de back-up în cazul în care compania nu ar mai putea folosi sistemul Android. După ce CFO-ul companiei chinezești Huawei a fost arestată în Canada, în contextul tensionant dintre China și Statele Unite, Huawei a decis să își ia o măsură de siguranță pentru cazul nefericit în care i se va interzice să folosească Android. Mai multe detalii în articolul de aici.



8. Alex Dona a dat startul unui nou proiect: Marketing Mindset – o serie de evenimente, dedicată planurilor de comunicare pentru antreprenori, cu 25 de sesiuni la nivel național, aproximativ 750 de participanți și 5 provocări cu premii din partea sponsorilor. Marketing Mindset înseamnă networking autentic și discuții pline de înțeles, nu doar cărți de vizită schimbate în pauze. Un workshop cu 6 sesiuni de know-how, aplicații practice pe echipe și seri veritabile de wine-networking. Calendarul evenimentelor poate fi urmărit aici.



9. Apple a venit cu o mulțime de vești în luna martie, astfel că Apple Pay va fi însoțit în vară și de un Apple Card. Primul card de credit Apple este dezvoltat în parteneriat cu Mastercard și Goldman Sachs. Deși este încorporat aplicației Apple Wallet de pe iPhone, utilizatorii pot opta și pentru varianta fizică a cardului. În articolul de aici puteți găsi beneficiile cardului de credit, cu ce își propune Apple să se diferențieze, dar și părerile împărțite ale experților din industrie.