The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici

Articol / 08 Iul 2019 / The Institute
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici Catalin Muntean
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
  • Next Steps after DIPLOMA @Elena Vanghelici
1/13
„DIPLOMA 2018 a fost o experiență deschizătoare de drumuri"

În pregătirea celui mai amplu festival dedicat proaspeților absolvenți de facultăți creativ-vocaționale din toată țara, ne îndreptăm atenția către participanții care au continuat să se remarce în domeniu după DIPLOMA 2018 și pe care ne-am bucurat să-i revedem expuși în galerii sau obținând deja premii.

Elena Vanghelici a expus la DIPLOMA 2018 colecția „HelterSkelter”, care s-a regăsit și în selecția de lucrări recomandate de Mirela Bucovicean (Molecule F) din cadrul expoziţiei.
Printre colaborările ulterioare ale Elenei se numără 100 Absolut Artists și concursul Samsung Note Challenge, pe care l-a și câștigat. Împreună cu alți tineri designeri, Elena a lansat anul trecut platforma SMOOTHIE.

Despre alegerea de a face design vestimentar, experiența ei la DIPLOMA și colaborările care au urmat după ne-a povestit în interviul de mai jos.

1.Când ți-ai dat seama că vrei să faci design vestimentar?
Dintotdeauna am avut o înclinație spre designul vestimentar, însă cred ca mi-am dat seama că vreau să fac asta ca profesie destul de târziu și anume după ce am făcut un an de științe economice. Până atunci priveam domeniul ca pe un side business, dar într-un final mi-am dat seama că vreau mai mult și că vreau să îmi câștig existența din design vestimentar.

2.Cum ai descrie experiența ta la DIPLOMA 2018?
Aș zice că experiența de la DIPLOMA 2018 a fost una deschizătoare de drumuri pentru viitoare publicații, proiecte și concursuri. Dar înainte de toate acestea, este o experiență plină de emoție și bucurie. Zic asta pentru că tot procesul prin care treci, de la selecția națională, până la momentul în care îți vezi lucrarea în expoziție, te face să simți că munca ta de 3 ani de zile este recunoscută și de asemenea că te afli acolo sus în topul artiștilor generației tale.

3.Cum te-a influențat profesional participarea la eveniment?
Cum spuneam și anterior, datorită expunerii la DIPLOMA 2018 am fost contactată pentru a face parte din diverse proiecte și publicații dintre care cele mai notabile ar fi 100 Absolut Artists și concursul Samsung Note Challenge pe care l-am și câștigat - cu premiul de la acest concurs am reușit să merg la cursuri la una din cele mai prestigioase universități de fashion design din lume, London College of Fashion.

4.Ce evenimente definesc parcursul tău profesional din ultimul an?

Un eveniment major a fost câștigarea concursului Samsung Note Challenge, datorită căruia am reușit să plec la Londra pentru a-mi îmbogăți cunoștințele în materie de fashion business. Dar trebuie să menționez că cea mai mare parte din timp am dedica-o lansării platformei SMOOTHIE sau @wearethesmoothie pe Instagram, care este de fapt un grup de artiști din domeniul fashion, o mare parte din ei chiar expozanți ai DIPLOMA 2018. Prin această platformă noi dorim să creăm o comunitate de oameni diferiți, dar care împreună reușesc să facă lucruri deosebite.

5.Ce sfat le-ai oferi absolvenților de anul acesta care se gândesc să își înscrie proiectele la DIPLOMA?
În primul rând, indiferent de domeniu, aș îndemna toți artiștii să își înscrie proiectele de diplomă, deoarece expunerea pe care DIPLOMA o oferă este extrem de importantă pentru următoarele etape din carieră. De asemenea, îi va plasa pe o poziție de vârf, având în vedere că evenimentul este curatoriat de experți cunoscuți din domeniul fiecăruia. Un alt sfat ar fi pentru cei de la design vestimentar, pentru a reuși să treacă de selecții, să trimită portofolii cât mai creative, originale și fashion forward.

6.Unde ai auzit de DIPLOMA?
De DIPLOMA am auzit în primul an de facultate, din momentul în care m-am mutat în București și am început să urmăresc în social media toate evenimentele legate de artă și modă.

7.De unde îți iei inspirația pentru proiectele tale?

În general găsesc inspirația în arta contemporană, dar și în diverse mișcări culturale care s-au produs de-a lungul anilor în muzică, film și poate chiar în inovațiile aduse în domeniul științific.

8.Ce proiecte ai în prezent? Ce pregătești în continuare?

În prezent lucrez la lansarea propriului brand, lucru care sper să se materializeze cât de curând și despre care nu pot spune încă mai mult de atât. Pe lângă proiectele personale lucrez la platforma de grup SMOOTHIE prin care vrem să promovăm artiști din domeniul fashion, dar să și formăm o comunitate cât mai mare, un grup de prieteni cărora le place să lucreze împreună, un „smoothie cultural”. Dorim să lansăm în viitorul apropiat o colecție colaborativă, dar și evenimente prin care să ne expunem crezul și de ce nu, să mărim familia SMOOTHIE.

Tocmai am dat startul call-ului de proiecte pentru DIPLOMA 2019. Până pe 25 iulie, proaspeții absolvenții își pot înscrie gratuit lucrarea de diplomă aici, iar cele mai bune proiecte vor fi expuse, prezentate și promovate în cadrul ediției de anul acesta a festivalului, în perioada 11-20 octombrie 2019, în București.