The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DE CE NE RABDĂ PĂMÂNTUL? expoziție de Teodor Frolu și Dan Vezentan

Articol / 31 Aug 2020 / The Institute
  • DE CE NE RABDĂ PĂMÂNTUL? expoziție de Teodor Frolu și Dan VezentanDe ce ne rabdă pământul
  • DE CE NE RABDĂ PĂMÂNTUL? expoziție de Teodor Frolu și Dan VezentanDe ce ne rabdă pământul
  • DE CE NE RABDĂ PĂMÂNTUL? expoziție de Teodor Frolu și Dan VezentanDe ce ne rabdă pământul
1/3
6 august – 30 septembrie 2020
Muzeul Antipa


#ExpoArgument
Building on a Sustainable World

Expoziția „De ce ne rabdă Pământul?”, deschisă până pe 30 septembrie 2020 și organizată de DC Communication, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Muzeul Național de Istoria Naturală Grigore Antipa, le propune vizitatorilor muzeului o întâlnire surprinzătoare cu ideile unor români de geniu, care și-au lăsat amprenta în știința, economia și arta universală: Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen.

Expoziția recuperează, în mod inedit, concepte și viziuni originale dezvoltate de cei trei, a căror intuiție în ceea ce privește dezvoltarea durabilă îi plasează (chiar și) astăzi în avangardă.

Vizitatorii vor putea explora, cu sprijinul dioramelor artistice dedicate celor trei personalități, modul în care cultura tradițională informează și clădește noțiuni devenite astăzi indispensabile pentru dezvoltarea pe termen lung, într-un mod sustenabil.

Dioramele și lucrarea „Culegătorul”, amplasată pe peluza de la intrarea în muzeu, propun un argument multidisciplinar în susținerea afirmației „dezvoltarea unei lumi durabile este un act cultural”.

Opera de o viață a celor trei vizionari a generat, în ultima sută de ani, valoroase puncte de plecare pentru noi priorități ale lumii actuale, de la economia ecologică sau economia circulară la preocuparea pentru epuizarea resurselor.

Trecerea la un trai în armonie cu Planeta presupune înțelegerea și asumarea principiilor dezvoltării unei societăți durabile, iar schimbarea comportamentelor este facilitată de cultură.

Prin realizările lor, aceste trei personalități au marcat epocile în care au trăit, dar anvergura lor a depășit-o pe cea a României. Trecutul cultural devine astfel o resursă pentru viitor, restabilind ceva din încrederea pierdută a românilor, de a participa la destinul comun al omenirii.

Pe durata Romanian Design Week, vizitatorii pot participa la tururi ghidate susținute de curatorul expoziției „De ce ne rabdă Pământul?”, marți, 15 septembrie și joi, 17 septembrie, începând cu orele 18:00 și 19:00. Detalii și înscriere aici.

www.traditiicreative.ro/precursori