The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Recomandări pentru Crăciun: 1981, Lucruri neuitate

Articol / 10 Dec 2020 / irina florea
  • Recomandări pentru Crăciun: 1981, Lucruri neuitate
  • Recomandări pentru Crăciun: 1981, Lucruri neuitate
  • Recomandări pentru Crăciun: 1981, Lucruri neuitate
  • Recomandări pentru Crăciun: 1981, Lucruri neuitate
1/4
De data aceasta, recomandarea pentru Crăciun este la persoana întâi și este pentru globurile 1981.

Tot mergând la casa de la țară, undeva lângă Pucioasa, cam acum opt ani, am aflat că a existat sau că încă exista o fabrică de globuri din sticlă acolo. Odată, fiind cu prietena mea Mara în zonă, ne-am ambiționat să căutăm fabrica și să vedem ce globuri aveau. Am sfârșit cotrobăind prin cutiile doamnei care este proprietara fabricii și pe care am supranumit-o Doamna Crăciun. Am cumpărat tot ce ne-a plăcut și când ne-am întors am mai cumpărat încă pe atât. Ne-am decis să le și vindem la micro-târgul pe care The Institute îl organiza an de an de Crăciun.

De atunci, am încercat să selectăm în fiecare an globuri pe gustul nostru sau din lumea 1981 și să le vindem doar la târgul The Institute sau uneori și la Cărturești.

Între timp, Mara locuiește la New York și 2 ani activitatea 1981 a fost complet suspendată. Anul acesta, am căutat și alți producători de globuri din sticlă și am făcut o selecție de 4 modele de la o fabrică foarte mare și apreciată din Cluj. 

De dorit, mi-aș dori ca 1981 să crească puțin și selecția să fie nu doar de globuri, ci să cuprindă și alte mici obiecte care nouă ne amintesc de copilărie și care ne înveselesc. Eu îmi doresc de mult să găsesc și beculețe pentru bradul de Crăciun exact așa cum le aveam pe vremuri, în forme foarte frumoase și de toate culorile. Încă nu am găsit, dar nu am renunțat. Și selecția ar trebui să fie una pentru tot anul și nu doar sezonieră.

Momentan dimensiunile 1981 sunt limitate la grupul nostru de prieteni și cunoscuți, iar globurile se transformă de fapt în cadouri de Crăciun. Este din fericire un pretext foarte plăcut de reluat prietenii, de depănat amintiri sau de împărtășit slăbiciunea pentru perioada aceasta a anului, care are un farmec aparte.