The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Art for Air: o colaborare între Romanian Design Week cu artistul Obie Platon, susținută de IQOS

Articol / 31 Mai 2021 / Luiza Popescu
  • Art for Air: o colaborare între Romanian Design Week cu artistul Obie Platon, susținută de IQOS
  • Art for Air: o colaborare între Romanian Design Week cu artistul Obie Platon, susținută de IQOS
1/2
Romanian Design Week și IQOS susțin un proiect special realizat în colaborare cu Obie Platon, cel mai renumit artist stradal din România. Astfel, artistul a creat cu ajutorul vopselurilor inovatoare Airlite un mural de 35mp, situat în centrul Bucureștiului. Muralul poate fi vizitat începând din 27 mai în str. Matei Millo nr. 9. Prin această inițiativă, organizatorii festivalului Romanian Design Week 2021 și IQOS invită comunitatea la un dialog despre progres și inovație.

Arta și designul au un impact asupra indivizilor și comunităților. Colaborarea dintre Romanian Design Week, Obie Platon și IQOS se bazează pe valori comune: inovația care deblochează noi perspective, puterea creativității, progresul și accentul pe comunitate. Muralul a fost creat prin folosirea vopselurilor inovatoare Airlite, iar acest lucru încurajeză dialogul creativ și ne invită să ne gândim la rolul colaborărilor în definirea viitorului” – Andrei Borțun, fondatorul festivalului Romanian Design Week.

Lucrarea lui Obie Platon își propune să ofere o nouă perspectivă asupra spațiului urban. Inspirat din fațadele clădirilor din cartierul Cișmigiu, muralul spune povestea unui oraș dinamic, aflat simultan într-un proces de construire a viitorului și deconstruire a prezentului. Mixul de motive arhitecturale și mașinării inteligente amintește de progresul care poate fi obținut prin colaborare.

Obie Platon este un artist contemporan român, cunoscut pentru stilul suprarealist și implicarea în proiecte de regenerare culturală prin artă a zonelor suburbane. Picturile sale murale pot fi admirate in diferite orase din Europa, cât și în Shanghai, iar mediul său de exprimare variază de la graffiti la sculptură sau instalații artistice.

În muralul realizat pentru Romanian Design Week cu sprijinul IQOS, m-am inspirat din relația strânsă dintre comunitate și oraș, dintre oameni și tehnologii moderne. Altfel spus, am luat un peisaj urban tipic și l-am reconstruit așa cum l-am văzut eu. Am deconstruit lumea împărțită în 'Noi' și 'Restul' pentru a vizualiza împreună un viitor posibil, poate mai bun. Asta înseamnă pentru mine progres”, a declarat Obie Platon.

Pe lângă muralul din strada Matei Millo nr. 9, Obie Platon va aduce mai multă culoare și la RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, unul dintre punctele de întâlnire importante pentru comunitatea creativă din București în cadrul celei de-a noua ediții a festivalului. Și aici, artistul își va pune amprenta asupra locului, prin realizarea unui mural în fața spațiului care va găzdui mai multe expoziții internaționale.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week s-a impus în cele opt ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România - o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Sub tema #together, ediția din acest an va reuni în programul său online și offline organizații, designeri, inițiative și evenimente care împreună propun un focus pe importanța, succesul și contribuția pe care industriile creative le au în societatea și realitatea post-pandemice.


Mai multe detalii pe www.romaniandesignweek.ro, dar și pe paginile de Facebook și Instagram.