The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

One Night Gallery Love RIZI la Vila Șuțu din Constanța

Articol / 17 Aug 2021 / Luiza Popescu
  • One Night Gallery Love RIZI la Vila Șuțu din Constanța Constanța
1/1
Sâmbătă, 21 august, cea de-a 17-a ediție One Night Gallery va avea loc în Constanța, la monumentul istoric Vila Șuțu. Publicul va putea experimenta un mix inedit de natură și tehnologie în cadrul expoziției itinerante One Night Gallery Love RIZI. Creațiile studioului RIZI au putut fi explorate prima dată în cadrul ediției care a avut loc la București, pe 11 august, la Grădina TVR Molière.

Prima ediție a expoziției, realizată în parteneriat cu TVR și Casa de Producție TVR, a găzduit un public de 1600 de vizitatori, care a putut descoperi 9 instalații arhitecturale create sub conceptul ELEMENTS. Universul senzorial creat la Grădina TVR Molière, amplificat de un fundal sonor organic, este locul în care cele patru elemente primordiale ale naturii, pământul, focul, apa și aerul, s-au racordat cu cele patru elemente esențiale din design, punctul, linia, planul și forma. Acestea au prins viață prin modul în care artiștii au folosit lumina pentru a evidenția conceptul, prezentând simbioza dintre design și natură. Arhitectura peisagistică a fost creată alături de Loisir Landscape Studio.

De asemenea, vizitatorii au fost întâmpinați la intrarea în spațiu de show-ul de video-mapping creat special pentru a marca 65 de ani de la prima transmisiune a Televiziunii Române. Publicul fost transportat prin cele 6 decade de producție ale Televizinuii Române cu ajutorul scenelor incluse în spectacol, secvențe luate din proiectul de digitalizare al arhivei televiziunii, din piese de teatru precum „Aranca” după Cezar Petrescu și „Apostolul Bologa” după romanul lui Liviu Rebreanu, regizate de Dominic Dembinski, „Cum vă place” de William Shakespeare și „Meșterul Manole” de Lucian Blaga în regia Olimpiei Arghir și altele.

Această ediție One Night Gallery a dat startul unei serii de expoziții care vor avea loc la Constanța, Cluj și Iași.

Vila Șuțu din Constața, următorul loc unde va avea loc One Night Gallery pe 21 august, a fost construită în 1899 de arhitectul Grigore Cerchez. O clădire cu o istorie bogată de 122 de ani de existență, care a îndeplinit diverse roluri, de la locuința privată a prințului Șuțu și a familiei acestuia, la punct de observație în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la consulatul Republicii Socialiste Cehoslovace și Curte de Apel. În 2011, casa a revenit în proprietatea familiei, iar în 2018 a fost achiziționată de Theodor Lucian Ichim (Unigrains Trading), care a pus-o la dispoziția One Night Gallery pentru ca publicul să o poată descoperi din nou. Grădina va găzdui expoziția, iar parterul va fi disponibil pentru vizitare, cu tururi ghidate.