The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DEADLINE EXTENSION >> Call for projects Romanian Design Week 2023

Articol / 24 Noi 2022 / INSTITUTE.RO
  • DEADLINE EXTENSION >> Call for projects  Romanian Design Week 2023
1/1
#RDW2023 #connections #callforprojects

Înscrierile la expoziția din cadrul Romanian Design Week 2023 se prelungesc până pe 5 decembrie 2022.

Designerii și studiourile care doresc să înscrie proiecte o pot face în șase categorii: Arhitectură / Arhitectură de Interior / Fashion / Graphic Design / Ilustrație / Product Design.


Romanian Design Week 2021

Pentru că în 2022 formatul de expoziție din cadrul festivalului a lipsit, la ediția 2023 se pot înscrie proiecte realizate în ultimii doi ani.

Înscrierea este gratuită și presupune completarea formularului de participare, care poate fi accesat aici. Înainte de completare, recomandăm parcurgerea regulamentului de participare de aici.

Ediția 2023 vine și cu schimbări importante de structură pentru formatul de expoziție. Acestea au rolul de a crește relevanța call-ului pentru reprezentanții industriilor creative locale.


Ecosistemul PATZAIKIN, Romanian Design Week 2020

În continuarea misiunii festivalului de a promova profesioniștii industriilor creative prin oferirea unui context în care să-și prezinte proiectele atât către colegii de breaslă, cât și către publicul larg, call-ul de proiecte are două obiective: să adune o bază de selecție pentru expoziția fizică RDW 2023 și să dea startul unei arhive online de bune practici în design și arhitectură, care încurajează lucrările de calitate, ce ajută la o creștere a standardelor pieței și care pot fi luate ca exemple de urmat în anii viitori. Astfel, colecția online de proiecte va deveni un important instrument în promovarea bunelor practici pe tot parcursul anului, nu doar în cele 10 zile de festival.


Romanian Design Week 2019

Pentru ca demersul să fie cât mai relevant și pentru că recunoașterea proiectelor de calitate vine în primul rând din partea colegilor de breaslă, invitația festivalului este să alegem împreună proiectele care merită să fie date drept exemplu. #rdwcommunity

Romanian Design Week invită participanții ultimei ediții a expoziției cu call (ediția 2021) să voteze înscrierile care merită recunoaștere. Dintre acestea, o serie de curatori pe fiecare domeniu (arhitectură, arhitectură de interior, fashion, graphic design, ilustrație, product design) va face selecția pentru expoziția fizică. Proiectele care merită aplaudate, dar care nu vor intra în selecția finală pentru expoziție, vor fi urcate pe platforma romaniandesignweek.ro ca exemple de bune practici și vor putea fi consultate pe tot parcursul anului.


Ceramic Sparrow, Romanian Design Week 2018

Intenția întregului demers este de a strânge și promova cât mai multe exemple de proiecte bune, de a conecta cât mai mulți designeri și arhitecți validați de propriile bresle cu publicul larg, de a crește împreună standardele proiectelor locale.