The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Premiera spectacolului de teatru imersiv„Eu nu am furat niciodată nimic“

Articol / 18 Ian 2023 / Andra Mihai
  • Premiera spectacolului de teatru imersiv„Eu nu am furat niciodată nimic“
1/1
Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR), alături de Muzeul Național al Țăranului Român și Ministerul Culturii, invită publicul la premiera proiectului de teatru imersiv „Eu nu am furat niciodată nimic“, ce va avea loc în data de 29 ianuarie 2023, la Muzeul Național al Țăranului Român.

Evenimentul este organizat în două intervale: ora 14:00, pentru presă și invitați și de la ora 16:00, pentru publicul larg. Realizat ca o modalitate de explorare pe viu a anilor `80 în România, spectacolul de teatru imersiv „Eu nu am furat niciodată nimic“, scris și regizat de către Radu Mihail Savin, transformă spectatorii în participanți și îi transportă în timp în copilăria, adolescența, tinerețea lor sau a părinților.

Cei patru actori: Ela Ionescu, Alex Cruceru, Șerban Ghilvaci și Ileana Ursu vor aborda, în trei spații diferite ale Muzeului Național al Țăranului Român, teme precum: statutul studentului în comunism, alimentația rațională și organizarea politică a instituțiilor de învățământ. Cele trei decoruri realizate de către scenograful Cătălin Manea conturează atent spațiul acțiunii cu elemente ce redau în detaliu atmosfera epocii.

Alături de piesa de teatru, Asociația Semn propune lucrări de artă plastică punctate sugestiv de ambient soundscape dark, unde vizitatorul are posibilitatea de a ieși din rolul unui simplu spectator, devenind și participant activ într-un carusel narativ al istoriei trăite. Prin această alăturare, Muzeul Ororilor Comunismului din România dorește crearea unui spațiu de comunicare imersiv prin îmbinarea artei teatrale cu un concept expozițional inovator. Același context va servi drept spațiu expozițional și educațional în afara programului de spectacol.


Durata spectacolului este de 1h 30 min. Biletele vor fi puse în curând la vânzare pe platformele iabilet.ro, eventbook.ro și theatrum.ro.