The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Talks // Creative Quarter Design Festival

Articol / 22 Apr 2019 / The Institute
  • Talks // Creative Quarter Design Festival
1/1
Creative Quarter Design Festival, primul mare festival al Cartierului Creativ, are loc în perioada 18-26 mai 2019. În acest context, entitățile din Cartierul Creativ propun peste 60 de evenimente speciale - expoziții, workshop-uri și talk-uri, tururi ghidate, performance-uri live, petreceri, treasure hunt, movie night și chiar un design market -, care vor trasa harta primului festival care sărbătorește efervescența creativă contemporană.

În programul festivalului sunt incluse o serie de conferințe susținute de oameni care iau iniţiativa pentru a face Cartierul un loc mai bun, dar şi de pasionaţi ai lemnului, care produc piese unice de mobilier sau decorațiuni.

Printre temele discuţiilor pe care vecinii noştri din Cartier le deschid cu ocazia Creative Quarter Design Festival se află provocările meseriei de artist 3D în procesul de creație al lumilor digitale, cum dezvolți activităţi civice, culturale sau educative de impact, precum şi ce înseamnă moda sustenabilă. Şi pentru că suntem în Cartierul Creativ, nu vor lipsi trainingurile de comunicare creativă.Vă învită la discuţii cu ocazia Creative Quarter Design Festival:

AMC România // Dizainăr & Liga Media Grup // Graffiti PR // Republic of Architects // Silvia Șerban

Accesul la conferinţe este liber, cu rezervarea locului în prealabil.

Detalii complete despre program vor fi afișate în curând pe cartierulcreativ.ro.

Creative Quarter Design Festival este prima inițiativă de amploare a Asociației Cartierul Creativ care conturează și concretizează preocupările organizației - antreprenoriatul creativ, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea urbană, educația, design-ul, arhitectura, cultura sau încurajarea turismului, cu rolul de a susține dezvoltarea comunității coagulate prin proiect.

Cartierul Creativ, spațiu delimitat de străzile Berzei - Calea Griviței - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta, fructifică energiile și potențialul antreprenorial și de dezvoltare urbană al industriilor creative.