The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

A fost anunțată selecția 100absolutartists

Articol / 18 Oct 2018 / The Institute
  • A fost anunțată selecția 100absolutartists
  • A fost anunțată selecția 100absolutartists
  • A fost anunțată selecția 100absolutartists
  • A fost anunțată selecția 100absolutartists
  • A fost anunțată selecția 100absolutartists
1/5
În cadrul DIPLOMA 2018 vizitatorii au putut afla mai multe despre noua platformă ABSOLUT: 100absolutartists - care susține și promovează noul val de artiști din cinematografie, literatură, arte vizuale, design vestimentar și muzică, aducând în fața publicului 100 de tineri care au potențialul de a deveni nume de referință în domeniile artistice în care activează.

Selecția celor 100 de artiști a fost realizată în colaborare cu cinci curatori, în urma unui proces de evaluare și selecție.

DESIGN VESTIMENTAR: Roxana Voloșeniuc



Roxana Voloșeniuc este redactor-sef si director editorial pentru Elle de mai bine de 15 ani, dar și o personalitate de referință pentru tot ce înseamnă stil și moda în Romania. Profilul de curator al Roxanei Voloșeniuc este definit de capacitatea de a sintetiza, în mod relevant, ce înseamna să fii valoros, ce înseamnă o creație de impact, ce înseamnă să unești luxul cu talentul printr-un produs finit marketizabil și dezirabil.

Selectia artistilor fashion: https://www.100absolutartists.ro/curators/roxana-voloseniuc-1


FILM: Iulia Blaga



Iulia Blaga este critic și jurnalist de film. O personlitate care știe să facă diferența dintre stereotipuri vizuale și imagini cu adevărat de referință, dintre trend-uri efemere și manifestări artistice care poate pornesc din artă, apoi ajung pe marile ecrane, prin povești care schimbă generații. Astfel, la intersecția dintre clasic și nou, dintre peren și cool, dintre underground și mainstream, prinde contur profilul de curator al Iuliei Blaga.

Selecție: https://www.100absolutartists.ro/curators/iulia-blaga-2


LITERATURĂ: Alex Tocilescu




Alex Tocilescu este scriitor, jurnalist și muzician român, cunoscut în primul rând pentru talentul său literar, materializat în mai multe best-sellers, „Imperiul Pisicilor” fiind cel mai recent dintre acestea. În al doilea rând, se remarcă prin cariera de publicitar spiritual, umplând cu conținut atractiv atât Facebook-ul, cât și micile noastre ecrane. Fiul celebrului Toca (Alexandru Tocilescu), apreciatul regizor de teatru, Alex Tocilescu vine dintr-un mediu în care, pentru a deveni un scriitor bun, trebuie să îmbrațișezi arta și din domeniile conexe cu aceasta, precum film, advertising sau muzică. Profilul său de curator este susținut de abilitatea de a înțelege și de a fi relevant pentru două generații de artiști.

Selecție: https://www.100absolutartists.ro/curators/alex-tocilescu-3


MUZICĂ: Dan Amariei



Dan Amariei este solistul trupei de rock alternativ Omul cu Șobolani, formată în 1997. Cu experiență de 20 de ani pe piața muzicală din România, trupa are puterea de a uni prin muzică două generații fără să își piardă din relevanță și autenticitate, reușind să rămână fidelă identității sale creative ca trupa de nișă. Cu o carieră muzicală atât de longevivă, OCS se bucură de acel stil alternativ și melancolic care trezește publicul fidel, oferind o coloană sonoră creativității nedescoperite cu care vibrează noul val de artiști români.

Selecție artiști: https://www.100absolutartists.ro/curators/dan-amariei-4


ARTA CONTEMPORANĂ: Magda Radu



Magda Radu este unul dintre cei mai apreciați tineri curatori și critici de artă din România.
Este co-fondator și partener în programul Salonul de Proiecte, care a funcționat între 2011 și 2015 în cadrul MNAC Anexa, fiind acum o inițiativă privată ce funcționeaza în hub-ul cultural Palatul Universul. Relevanța Magdei Radu ca profil de curator se datorează intersecției inspirate dintre opiniile nuanțate exprimate ca istoric de artă, solida documentare și profesionalismul cu care tratează proiectele curatoriate, multe dintre ele ale unor artiști recunoscuți la nivel european, precum Geta Brătescu sau Ion Grigorescu.

Selecție: https://www.100absolutartists.ro/curators/magda-radu-5