The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

AMC ART HUNT CHALLENGE IS ON!

Articol / 29 Sep 2020 / The Institute
  • AMC ART HUNT CHALLENGE IS ON!
1/1
Se discută din ce în ce mai intens și (câteodată) contradictoriu, în ce măsură arta digitală este artă. În acest context, dar și în încercarea de a răspunde la întrebarea „Care este rolul artei într-un viitor virual?”, AMC România a lansat o nouă provocare care își propune să creeze o punte de legătură între mediile de artă tradiționale și viitoare.

Astfel, artistul AMC 3D, Marius Petre, a selectat o sculptură a artistului Darie Dup găsită la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, apoi a analizat-o amănunțit, împreună cu specialiștii muzeului și cu artistul însuși, iar AMC România a lansat o provocare tuturor celor interesați de arta 3D, care se va concretiza într-un concurs dedicat lor.

Scopul acestui concurs va fi acela de a crea o galerie web 3D care să prezinte cele mai bune 20 de modele digitale de opere de artă trimise din întreaga lume. Disponibil pe amc.ro/arthuntchallenge începând cu 4 noiembrie. Concursul va facilita, de asemenea, întâlnirea cu artiști 3D și lăudarea talentului lor cu toți cei interesați dearta 3D pentru jocuri și va fi un dialog interdisciplinar, un schimb de practici, o punte între generații de artiști.

„Întrucât anul acesta am simțit cu toții nevoia de a explora mai mult decât am reușit de fapt, vă invităm într-o călătorie pentru a descoperi lumea artei și vastele sale posibilități de reinventare. Capturând formele, formele, materialele, texturile, simțul, povestea într-un model digital 3D, aceasta este provocarea noastră pentru comunitatea internațională a artiștilor 3D”, au explicat cei de la AMC România oportunitatea acestui concurs.

Mai multe detalii despre acesta găsiți aici, aici și aici.

DDL 20 Octombrie!