The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Arta la purtător sau despre cum bijuteria contemporană iese din display și devine un statement personal

Articol / 15 Mar 2023 / Andra Mihai
  • Arta la purtător sau despre cum bijuteria contemporană iese din display și devine un statement personal
1/1
Cel mai recent proiect dedicat bijuteriei contemporane, Assamblage Jewelry Gallery lansează o nouă provocare către publicul larg: cum purtăm bijuteria de autor pentru a ne particulariza ținutele de zi cu zi? Joi, 16 Martie, la ora 18.30, la Galeria Assamblage din Dimitrie Racoviță nr.18, bijuteria devine o experiență într-un live performance în colaborare cu Alina Lazariu. 

Materiale alternative, volumetrie atipică, mesaje sociale și resorturi personale transpuse în ea, așa s-ar construi definiția bijuteriei contemporane la care se aproprie și conceptul de purtabilitate. În cadrul evenimentului „Wearable Art Experience” bijuteriile vor fi scoase din display, așezate pe outfituri Dualitae, îndeplinindu-și valoarea de artă la purtător. Iubitorii de artă, bijuterie și performance cultural sunt invitați să descopere impactul unei bijuterii lucrate manual pe o serie de ținute prezente deja în garderoba noastră.

Cu gândul la expresie, experiență estetică și nonconvenționalism, Assamblage Jewelry Gallery reiterează misiunea proiectului prin această provocare și invită la curaj și curiozitate. „În studiile arheologice, bijuteria a fost descoperită alături de cele mai necesare obiecte ale unei gospodării, conferindu-i analogic un statut de însoțitor primordial și necesar al omului. Mai mult decât atât, în prezent, bijuteria contemporană conține intrinsec și un mesaj, iar prin purtarea acesteia devii ambasadorul unei idei. ” spune David Sandu, fondator.

Assamblage Jewelry Gallery și Dualitae by Alina Lazariu vă invită, Joi, 16 Martie la ora 18.30 să luați parte la schimbarea dinamicii în care este percepută bijuteria contemporană. „Wearable Art Experience va fi despre bijuteria ca artă purtată, trăită, experimentată și alăturată stilului nostru de zi cu zi. Vă așteptăm să descoperim împreună o nouă dimensiune a expresiei personale prin bijuterie.” , Sanda Ilieș, managerul galeriei.

 

*Intrarea este liberă.