The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ASAP România atrage atenția la Romanian Design Week asupra importanței reciclării și a reutilizării materialelor

Articol / 15 Sep 2020 / The Institute
  • ASAP România atrage atenția la Romanian Design Week asupra importanței reciclării și a reutilizării materialelorCredits: Roald Aron
1/1
 ASAP și Lidl România aduc la Romanian Design Week, cel mai amplu eveniment multidisciplinar local dedicat industriilor creative, patru mese de ping-pong reinventate, realizate din materiale reciclate, pentru a atrage atenția asupra importanței reciclării și reutilizării materialelor. Festivalul se desfășoară până pe 20 septembrie.

Tenisul de masă este un joc care prin natura sa presupune interacțiune intensă, dar și distanțare fizică: suntem împreună, dar fiecare pe partea lui de masă.

Mesele de ping-pong sunt amplasate în curtea Combinatului Fondului Plastic din București (Strada Băiculești nr. 29), destinația principală a Romanian Design Week. Totodată, fiind vorba despre o serie de jocuri de ping-pong reinventate și la realizarea cărora s-au folosit materiale reciclate, inițiativa transmite importanța reciclării printr-o experiență memorabilă.

Mesele de ping-pong ASAP au fost selectate în urma concursului Ping-Pong +, organizat alături de The Institute și Revista Zeppelin la începutul lunii iulie 2020.

Lansat într-o perioadă în care interacțiunea umană a suferit limitări din cauza pandemiei, concursul Ping-Pong + a vizat regândirea jocului cu același nume, atât la nivel de concept creativ, propunând chiar reguli noi de joc, cât și în ceea ce privește materialele folosite și realizarea efectivă. Toate cele trei mese de joc premiate sunt mobile, demontabile și realizate din materiale reciclate și au fost construite de câștigători în cadrul festivalului Romanian Design Week.

Concursul s-a desfășurat la scară națională și s-a adresat studenților facultăților de arhitectură, arte și design. Juriul care a evaluat și a desemnat proiectele câștigătoare a fost format din Cosmin Goagea, architect & specialist Zeppelin Design, Ștefan Ghenciulescu, architect & partener Zeppelin, Andrei Borțun, CEO The Institute & reprezentant ASAP România și Agnes Lukacs, designer.

Câștigătorii care semnează mesele de ping-pong ASAP sunt Sebastin-Andrei Conțu cu proiectul Mondrian Brick Table, Didier Chifan & Ancuța Ilie cu Ping-pong+6, echipa formată din Zenaida-Elena Florea, Alexandra Marinescu, Anamaria Cristina Preotesoiu și Ștefan Stanca, cu lucrarea (ping + x [m] + pong)^manivelă și Iulia Marta Ștefănescu & Ioana Alexandra Georgescu cu Pet Pong.

În luna octombrie, mesele vor fi disponibile și la festivalul Diploma, care se va desfășura tot în incinta Combinatului Fondului Plastic, București.

După ce vor putea fi vizitate la cele două festivaluri naționale de artă și design, mesele de ping-pong vor fi remontate în incinta unor instituții de învățământ, acolo unde vor putea fi folosite de studenți în scop recreativ.

ASAP este un program de responsabilitate socială care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectarea selectivă și reciclare.

Proiectul are ca obiectiv mobilizarea tinerei generații să ofere un exemplu pozitiv prin propriul comportament. Arma cea mai bună când lupți pentru schimbare sunt propriile acțiuni, iar prin conținutul și activitățile propuse de platforma ASAP, tinerii sunt determinați să conștientizeze că este în puterea lor să cumpere mai puțin plastic, să îl refolosească pe cel deja achiziționat și să îl colecteze corect pe cel care nu mai poate fi folosit.

ASAP este un program inițiat și susținut de Lidl România și contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu. Află mai multe pe: corporate.lidl.ro/sustenabilitate/reset-plastic.

Romanian Design Week s-a impus în cele șapte ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România - o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Romanian Design Week 2020 are loc în perioada 11-20 septembrie, iar anul acesta a dezvoltat o ediție specială, menită să evidențieze rolul esențial al designului în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată.