The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Assamblage Jewelry Gallery se deschide oficial în București cu o selecție specială de designeri

Articol / 28 Feb 2023 / Andra Mihai
  • Assamblage Jewelry Gallery se deschide oficial în București cu o selecție specială de designeri
1/1
Assamblage Jewelry Gallery are plăcerea de a anunța lansarea oficială joi, 2 martie, la ora 18.30, la sediul Assamblage din Strada Dimitrie Racoviță nr. 18. Galeria Assamblage este primul spațiu permanent dedicat în exclusivitate bijuteriei contemporane, cu misiunea de a promova, susține și încuraja o comunitate amplă de autori de bijuterie contemporană din România și din străinătate. Expoziția de deschidere va prezenta 15 designeri alături de artiști digitali, creând o etapă unică și captivantă în parcursul bijuteriei ca artă la purtător.

Situată într-o casă istorică, emblematică pentru vechiul cartier evreiesc, Galeria Assamblage este un loc unic pentru asimilarea domeniului divers al bijuteriei contemporane, având ca scop construirea unui viitor pentru o comunitate emergentă și efervescentă de artiști. Assamblage Jewelry Gallery se angajează să sprijine artiștii emergenți și consacrați din comunitatea  autohtonă internațională și să ofere un loc permanent de dialog cu publicul larg. Spațiul în care aceasta se află reunește Școala de Bijuterie Contemporană, sediul Asociației Assamblage și Romanian Jewelry Week, ateliere de producție și un spațiu de coworking, un adevărat hub all-in-one pentru comunitatea Assamblage.

Galeria de bijuterie Assamblage devine astfel nucleul permanent al unei mișcări care trece de convențional și își propune să aducă bijuteria de autor în brațele unui public mai larg. „Suntem încântați să lansăm Assamblage Jewelry Gallery, un proiect permanent dedicat bijuteriei contemporane din România”, spune David Sandu, Fondator Assamblage Jewelry Gallery. „Invităm iubitorii de artă și bijuterii să vină și să se bucure de începutul unui nou proiect, în care bijuteriile contemporane sunt celebrate, iar lucrările designerilor își pot atinge cel mai înalt potențial”.

Proiectată într-un registru eclectic de viziune și concept, galeria oferă o diversitate extraordinară de lucrări de bijuterie contemporană. De la bijuterii experimentale cu materiale alternative la contemporary fine jewelry, Galeria Assamblage este spațiul în care vocile artiștilor întâlnesc ochii publicului. Galeria prezintă, de asemenea, ilustratori, designeri grafici, fotografi și artiști digitali în curs de dezvoltare. Vizitatorii pot explora selecția vastă de artă, design și experimente creative participând la evenimentele speciale ale galeriei și pot găsi piese unice pe care le pot adăuga la colecția lor personală.