The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ATOMS VECTORS PIXELS GHOSTS la TIMIȘOARA

News / 14 Sep 2015 / INSTITUTE.RO
  • ATOMS VECTORS PIXELS GHOSTS la TIMIȘOARA
  • ATOMS VECTORS PIXELS GHOSTS la TIMIȘOARA
  • ATOMS VECTORS PIXELS GHOSTS la TIMIȘOARA
  • ATOMS VECTORS PIXELS GHOSTS la TIMIȘOARA
  • ATOMS VECTORS PIXELS GHOSTS la TIMIȘOARA
1/5
Începând cu 18 septembrie, TypopassageTM și PRAGMA aduc la Timișoara expoziția de grafică digitală Atoms Vectors Pixels Ghosts™ a celor de la The Designers Republic.

Aceasta a fost prezentată în ultimii ani la Melbourne, Glasgow, Detroit sau Sheffield și a fost descrisă ca fiind o furtună neuronală în eternă expansiune, făcută din sute de glitch-uri și bucăți smulse din lucrările de ieri, de azi, dintotdeauna ale designerilor de la The Designers Republic. Rezultate ale arhivării, dezintegrării și uitării, decupajele circulare surprind modul în care ecourile alunecoase ale memoriei devin istorie. Soundtrack-ul dedicat al instalației este compus de legendarii AUTECHRE.Lucrările reprezintă peisaje onirice deraiate, intervenţii digital-organice ce dezintegrează ceea ce este, mutându-l înspre forme codate a ceea ce ar putea fi. Sunt manifestări ale fantomei din maşină, stări de alterare lipsite de substanţă şi/sau coduri de bare ale omenescului plasate undeva între hazard şi design.

Parte a expoziției, instalația HELLOISITMEURLOOKIN4 a fost gândită iniţial pentru o expoziție TDR™ la New York. La Timișoara va fi prezentată o formulă de 3 ecrane aranjate vertical, funcţionând în bucle decalate ritmic. Proiecţia se concentrează asupra unui dialog pe două voci apt să creeze o surprinzătoare a treia voce, alimentată de crâmpeie de comunicare, de o accelerare a replicilor care șterge graniţele dintre realitate şi sugestie.
 
Expoziția prilejuiește revenirea designerului britanic Ian Anderson la Timișoara în cadrul unui dialog public, care va avea loc  în data de 18 septembrie.
 
The Designers RepublicTM 
 
Studioul de design grafic The Designers Republic™ a fost fondat acum aproape 3 decenii de Ian Anderson în ziua aniversării asaltului Bastiliei și este considerat creatorul unui limbaj vizual influent și azi pentru muzica electronică, techno, trance, dar și pentru gaming-ul pe consolă Playstation. Repertoriul extrem de vast și de divers al TDR se întinde de la campanii pentru branduri globale precum Coca-Cola și Sony, până la fondarea și dezvoltarea WARP Records, sau designul albumelor unor artiști precum Aphex Twin, Autechre sau Jarvis Cocker.De-a lungul ultimelor 2 decenii, TDR a fost considerat cel mai copiat birou de design din lume. Studioul s-a făcut remarcat prin estetica anti-establishment, dublată de exploatarea consumerismului și a imaginii marilor branduri. Adresându-se doar celor care vor cu adevărat să-i descopere, TDR continuă să reprezinte o voce redutabilă în designul grafic contemporan.În ultimii ani, conferințele publice ale lui Anderson au adunat peste 70000 de oameni, iar TDR™ a curatoriat peste 25 de expoziții. În prezent, Ian Anderson lucrează printre multe alte proiecte la jocul „Formula-Fusion“.
 
Ce se întâmplă la Timișoara și nu trebuie ratat:
 
vineri, 18 septembrie — Piața Unirii 5
19:30 / DIALOG: TDR TM  vs TM TM   
21:00 / DJ SET /AnonimTM 
22:00 / DJ SET / IAN ANDERSON (PHO-KU POLLUTED ROCKERS)
 
 
vineri, 25 septembrie — Piața Unirii 5
20:00 / DJ SET / WAKA X 
sâmbătă, 26 septembrie  —  Piața Unirii 5
20:00 / DJ SET / MR.H
 
 
vineri, 02 octombrie  —  Piața Unirii 5
21:00/ IPR  vs. TDR (Implant Pentru Refuz vs. The Designers Republic)