The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Au început înscrierile pentru Dealu Cerului 2021

News / 30 Mar 2021 / INSTITUTE.RO
  • Au început înscrierile pentru Dealu Cerului 2021
1/1
Platforma Dealu Cerului este o inițiativă multidisciplinară de formare, care are ca element central arhitectura. În acest an își dorește insă o extensie a acesteia și către alte domenii pe care adesea arhitectura le poate cuprinde în complexitatea ei și cu care se plasează constant în relație. 
 
Tabăra de la Dealu Cerului este o inițiativă a Fundației Archaeus, se adresează studenților și tinerilor designeri, arhitecți sau artiști până în 30 de ani și a apărut din nevoia unui exercițiu practic în procesul de dezvoltare, gândire și realizare de obiecte. 
 
Tabară de anul acesta este coordonată de Marius Miclaus, Radu Abraham și Fabien Barrero-Carsenat, designer francez aflat la prima tangență cu scena designului românesc. 
 
În jurul relațiionării arhitecturii cu alte discipline s-a definit tot mai clar conceptul care stă la baza taberei, care își propune ca prin abordarea avută să faciliteze, dincolo de experiența practică, posibilitatea dezvoltării unor relații de colaborare între oamenii pasionați din diferite domenii și medii de lucru, de la arhitectură și design, până la tâmplărie, prelucrarea pietrei, artă, fotografie sau diverse meșteșuguri tradiționale, adesea aceste limbaje fiind utilizate prin alăturare, căutând completările pe care fiecare le poate aduce celorlalte.
 
În acest sens, Shine a light este o extensie Sky Hill care își propune un focus mai atent asupra designului de obiect, în vederea integrării obiectelor rezultate în contextul existent, pentru a sublinia strânsa legătura pe care designul o are cu arhitectura. 
 
La fel ca și în cazul arhitecturii, experiența practică în cadrul departamentelor academice de design de obiect lipsește, astfel, de cele mai multe ori, persoanelor formate în aceste domenii, le lipsesc simțul practic și experiența materializării unei idei într-un rezultat final, palpabil. În acest sens, Shine a light vine ca o inițiativă care să contrabalanseze acest dezechilibru existent în procesul de formare.
 
Cei interesați să participe o pot face trimițând un email de intenție la adresa office@studioarchaeus.ro. Mai multe detalii despre regulament și calendarul competiției veți putea găsi pe pagina de facebook a Fundației Archaeus.