The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Caravană expoziţională cu tablouri realizate din doze de aluminiu, în cinci locaţii din Bucureşti

Articol / 06 Iul 2020 / The Institute
  • Caravană expoziţională cu tablouri realizate din doze de aluminiu, în cinci locaţii din Bucureşti
  • Caravană expoziţională cu tablouri realizate din doze de aluminiu, în cinci locaţii din Bucureşti
  • Caravană expoziţională cu tablouri realizate din doze de aluminiu, în cinci locaţii din Bucureşti
1/3
O doză din aluminiu se descompune în mod natural în 100 de ani. Reciclată, o doză poate ajunge înapoi în raft în doar 60 de zile, consumând astfel cu 95% mai puţină energie faţă de energia folosită pentru producerea din materii prime. Utilizate în scop artistic, dozele din aluminiu pot fi transformate în adevărate opere de artă şi de conştientizare.

Pentru a atrage atenţia asupra importanţei dozelor din aluminiu ca material reciclabil, Asociaţia Alucro organizează în perioada iulie - august 2020 o caravană expoziţională cu tablouri din doze de aluminiu, ca urmare a concursului Can Art&Design Festival. Reintepretarea celebrei opere „Sărutul” (Klimt), potretul lui Salvador Dali, Zâna Reciclina, Poem Dadaist, sunt doar câteva din temele tablourilor care vor face obiectul unei expoziţii în cinci locaţii din Bucureşti.

Cu această ocazie, publicul interesat va putea admira tablourile realizate de artişti din România şi va putea asista la scurte demonstraţii prin care dozele din aluminiu sunt transformate în obiecte artistice.

Expoziţia va putea fi văzută în locaţiile partenere după următorul program:

• 4-12 iulie: Bucureşti Mall | Demo Special Guest Sabina Stan, 11 iulie, orele 13.00-14.00
• 13-19 iulie: Plaza România
• 20-31 iulie: Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului - Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti
• 1-13 august: Promenada Mall | Demo Special Guest Angelin Stanciu, 1 august, orele 13.00-14.00
• 14 – 23 august: Mega Mall | Demo Special Guest Sabina Stan, 15 august, orele 13.00-14.00

Expoziţia cu tablouri din doze de aluminiu este organizată de Asociaţia Alucro, organizaţie care deţine licenţa pentru derularea programului dedicat colectării şi reciclării dozelor - Every Can Counts - în România. Organizarea caravanei expoziţionale este sprijinită de Reciclad`OR, organizație specializată în implementarea obligațiilor privind răspunderea extinsă a producătorilor (OIREP), ce furnizează întreg lanțul de servicii de management integrat al deșeurilor.

„Ne bucurăm să fim alături de Asociația Alucro și în acest inedit proiect ”Can Art & Design Festival”, dedicat reciclării creative din doze de alumniu. Prin această campanie reușim să conștientizăm și informăm asupra importanței colectării separate, reciclării și refolosirii deșeurilor de ambalaje, într-o manieră eco - artistică. Reciclad`OR susține și inţiază asfel de proiecte, care au ca scop protejarea mediului înconjurător, compania fiind un trend setter în zona CSR din România”, susține Adriana Calcan, PR & CSR Reciclad`OR.

Activ în 19 ţări din Europa, programul Every Can Counts depune eforturi pentru a creşte nivelul de conştientizare cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu. Every Can Counts este considerat programul principal pentru promovarea reciclării dozelor de aluminiu în Europa, încurajând oamenii să recicleze dozele indiferent de locul în care se află - acasă, la birou sau „on the go” (parcuri, festivaluri,evenimente sportive, la școala și universitate), dar şi să le folosească în proiecte artistice precum Can Art&Design Festival.

Parteneri media: Designist, The Institute, Metropotam, Ziare.com, Modernism.ro, Green Report, The Trends, IQool, Stiri.ong

  • Website: www.canartdesignfestival.ro
  • Facebook: www.facebook.com/CanArtDesingnFestival
  • Instagram: https://www.instagram.com/canartdesignfes