The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CURS DE DESIGN DE OBIECT (DIY+CNC) PENTRU ÎNCEPĂTORI

News / 08 Feb 2017 /
  • CURS DE DESIGN DE OBIECT (DIY+CNC) PENTRU ÎNCEPĂTORI
1/1
Curs de Design de obiect aplicat, cu ajutorul Router-ului CNC

De la biroul de recepție, la lămpile supradimensionate și până la lavoare, toate obiectele de la Nod Makerspace au fost imaginate și create în atelierul nostru, cu ajutorul makerilor Nod și a tehnicilor digitale de prototipare.

Nod Makerspace a pregătit pentru tine un curs intensiv dedicat makerilor, designerilor si pasionatilor de DIY, în care vei experimenta întreg procesul de creație a unui obiect născut din propria imaginație, de la concept la prototip, folosind routerul CNC și atelierul nostru de tâmplărie.

Timp de trei zile pline, vei lua parte la prezentări teoretice și exemple practice, îti vei proiecta obiectul viselor tale, vei participa la brainstorminguri în procesul de design, vei pregăti fișierele pentru CNC și îti vei produce prototipul împreună cu Sorin Chirica, designer și maker @nod.

De ce router CNC: este o tehnică de producție digitală care oferă nenumărate posibilități de realizare a proiectelor de design. Cu acest echipament poți tăia și grava în lemn forme desenate vectorial dupa bunul plac. Plus ca este și precis, și eficient!

Ce trebuie să știi: Cursul este deschis tuturor pasionaților de design care cunosc un software de desen vectorial  (autocad, rhinoceros, archicad etc. Dacă știi și un software de modelare 3D (Autocad 3D, Rhinoceros, 3Ds Max, SketchUp etc.), cu atât mai bine, îți poate folosi.

Cursul acoperă atât concepte despre procesul de design adaptat prototipării digitale cât și informații tehnice despre pregătirea fișierelor și manevrarea routerului. Adică vei invăța tot ce trebuie să știi ca să-ți implementezi ideile.

Este un curs pentru începători care vizează tehnici de routare 2D, folosind CNC-ul din atelierul Nod : un CNC cu 3 axe și cu dimensiunea de lucru de 1200×1200 mm. Deși se pot folosi și alte materiale, sugerăm crearea obiectelor din placaj de lemn.

Trainer: Sorin Chirica.

Sorin este arhitect de profesie și designer & maker din pasiune. Are experiență în lucrul cu lemnul, dar și în design și dezvoltarea de produse. Unul din proiectele la care lucrează este Statia de Joacă, o jucarie-mobilier multifunctională, creată pentru părinți și copii deopotrivă.

http://www.leea.toys/statia-de-joaca

Programul cursului:  17, 18,19 februarie 2017

Nr participanti : 4

Prețul cursului este 750 lei. Pe lângă acesta, fiecare participant va suporta costul materialelor necesare realizării obiectului dorit. Încurajăm folosirea placajului, iar în funcție de dimensiunea obiectului, costurile de materiale pot varia între 50-200 lei.

Membrii Nod beneficiază de o reducere de 25%.

Studenții beneficiază de o reducere de 10%.

Pentru înscriere, completează formularul acesta.