The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

De la 1 la 8 și înapoi

Articol / 18 Dec 2014 / Maria Neneciu
  • De la 1 la 8 și înapoi
  • De la 1 la 8 și înapoi
1/2
Șotronul de silicon, versiunea contemporană a unui joc nostalgic, a fost creat de designerul de produs Anca Fetcu la provocarea lansată de Intro, de a reinterpreta un joc și a-l adapta la imaginarul copiilor din zilele noastre. Materializat în cauciuc siliconic, flexibil și prietenos, șotronul se joacă oriunde, între patru pereți: în camera copiilor, acasă la bunici, în spații publice îngăduitoare. Odată scos din cutia ușoară, semi-transparentă, în care vine însoțit de pucuri colorate irezistibil, se așază cuminte pe orice suprafață, cu a sa formă jucăușă, neregulată. 

Sari într-un picior, apoi în două, te apleci, ridici piatra și-ai mers mai departe. Regulile șotronului au rămas același, însă șotronul de silicon face posibilă o lume nouă, pentru noua generație, pentru care joaca în fața blocului este doar o poveste spusă de părinți seara, înainte de culcare.

Este un produs care surprinde, funcționalitatea sa fiind una atipică pentru un obiect dezvoltat de un designer român, este cu siguranță un produs îndrăzneț, iar noi credem că pe lângă nostalgia pe care o aduce, va avea mult succes și pentru că este foarte bine realizat.