The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 mai

News / 04 Mai 2018 / INSTITUTE.RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 mai
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiAbru - pandantiv natura incapsulata_Made in RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiEfemere - esarfa din matase_Made in RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiGloryBox -Stoneware_Made in RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiHalfdrop - colectia de textile din bumbac_Made in RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiIntre Rame - ilustratie inramata_Made in RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiLAMURRA_lampa din lemn cu LED_Made in RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiLemnia - plic din lemn si denim_Made in RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiNoah - ceas din lemn_Made in RO (1)
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiSnob - colectia de bijuterie Organic_Made in RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiTwigs and Bark - ochelari cu rama din lemn_Made in RO
 • Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural, va avea loc pe 12-13 maiUrban Woods - masa din lemn masiv de nuc_Made in RO
1/12
Ediția cu numărul 11 a evenimentului Made in RO – Târg ales de design, creat de platforma editorială Designist.ro, va avea loc pe 12 și 13 mai, la Impact Hub, în noua zonă creativă a Bucureștiului – lângă intersecția Timpuri Noi, pe Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1.

Good design is natural!
– aceasta este mantra după care ne ghidăm la Made in RO #allNatural. Celebrăm materialele și resursele naturale și transpunerea lor în designul contemporan, precum și lansările de primăvară ale designerilor români: design de produs, accesorii home & deco, mobilier, ceramică, fashion, bijuterie, ilustrație, botanical design etc.

În mod natural, designul se aliniază tendinței și nevoii noastre de a trăi mai aproape de natură, echilibrat, firesc, “organic”, acompaniați de obiecte de design care ne dau vitalitate tocmai datorită materialelor din care sunt lucrate: lemn, ceramică, lut, piatră, sticlă, hârtie (reciclată), piele, metal, metale prețioase, ca aurul și argintul, fetru, lână, mătase, bumbac sau plută.

Designul care transmite o conexiune cât mai directă cu natura câștigă teren nu doar în spațiile de lucru, ci și acasă, mai ales în contextele urbane, din ce în ce mai artificiale și sufocante. Există și studii care demonstrează că, într-un mediu în care te simți conectat la natură prin elemente de design care folosesc materiale naturale, starea ta de bine și creativitatea sporesc cu 15%, iar productivitatea cu 6%.

“Cum te simți când atingi un obiect din lână sau mătase, când dormi într-un așternut din bumbac sau îți bei cafeaua dintr-o ceașcă de ceramică, turnată dintr-un ibric din cupru bătut care se odihnește pe o masă de lemn masiv? Ori când alegi să fii eco și cumperi o lampă din carton reciclat? La Made in RO #allNatural vei descoperi toate aceste senzații de bine, cu design inclus.” – ne spune Elis Popescu, fondatoarea proiectului.

Afișul evenimentului spune povestea lămpilor LIGHTPLAY, create de arhitecta Adina Rusu, care pregătește pentru această ediție a târgului Made in RO un proiect special: lămpi din hârtie cu o grafică #allNatural.

În cafeneaua pop-up Made in RO, FRUFRU, brandul românesc de mâncare sănătoasă care ne face să ne simțim în formă, ne acompaniază tot #allNatural, iar Origo ne va încânta cu amestecuri alese de cafea, așa cum o face deja de cinci ediții.

Made in RO este mai mult decât un târg de design. Este evenimentul conceput și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, care susține și promovează prin articole de conținut designerii români de produs și industriile creative din România. Proiectele prezentate sunt atent selecționate în urma unui apel de proiecte. Astfel, Made in RO by Designist.ro îi aduce laolaltă pe cei mai talentați designeri români, creează oportunități de vizibilitate, atât online, cât și offline, și este, de peste 6 ani, o rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc.

Vor expune: Abru, Alexandra Nacu, Alexandra Radu, Atelier437, Atelier RSVD, Atelier Tron, Atelierul de Porțelan, Atipic, Beatrixcolor, Bizar Concept, Brândușa Ungurașu, Christine on the Clouds, Contemporia, Corina Mardari, Cork Boutique, Cristina Masnitz, Deco-Box, Deep Design Concept, DiDo, Efemere, Folded & Co., Foldo, GiJewellery, GloryBox, Greenarium, Halfdrop, Happy Friday, I Wood Be, Între Rame, Iutta, Lamurra, Lehel Jewelry, Lemnia, Lightplay, Maison Ilia, Mătase și Lână, Melloncollie Ceramics, Mihaela Crețescu, Mimush, Modatelier, Noah, Papilio, Revival of Wigs, SNOB, Terra Dacia, Transilvania Glass, Twigs and Bark, Una ca Luna, Urban Woods, Wabi Sabi și alții.

Detalii și poveștile designerilor participanți pe www.designist.ro

-------------------------

Despre Made in RO
Este târgul de design care promovează designerii români de produs, cu accent pe zona home & deco. Made in RO reprezintă continuarea firească, în offline, a demersului susținut de designist.ro încă din 2011, prima platformă online din România care aduce în atenția publicului designerii români prin conținut editorial original.

Despre Designist.ro
Designist.ro, lansat în 2011, este primul proiect de publishing online din România care îți prezintă tot ce te inspiră în materie de design, mai ales românesc: branduri locale, arhitectură, tendințe, lifestyle, design interior. Designist.ro își propune să educe gusturi, să încurajeze inițiative locale și să promoveze industriile creative din România.