The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Nod makerspace își transformă Biblioteca de Materiale MATER în spațiu temporar de coworking gratuit, venind în ajutorul freelancerilor și startup-urilor

Articol / 21 Mai 2020 / The Institute
  • Nod makerspace își transformă Biblioteca de Materiale MATER în spațiu temporar de coworking gratuit, venind în ajutorul freelancerilor și startup-urilor Biblioteca MATER
1/1
Asociația Nod makerspace, ecosistem al oamenilor creativi și spațiu de coworking, invită antreprenorii și freelancerii să lucreze gratuit în prima și singura bibliotecă de materiale din Europa de Sud Est - MATER. Decizia vine în sprijinul celor care au nevoie de un mediu de lucru pentru a-și continua activitatea și pentru a-și dezvolta proiectele.

Programul „Workfrom MATER” își propune să sprijine freelancerii și micii antreprenori în această perioadă dificilă din punct de vedere economic prin oferirea de spații de lucru într-un mediu creativ, o bibliotecă cu diferite materiale din întreaga lume. În plus, cei care vor fi selectați se vor alătura unei comunități de profesioniști din diverse domenii cum ar fi graphic design, arhitectură, sculptură, IT, tech, branding, PR & marketing și multe altele. Un video al bibliotecii MATER amenajată ca spațiu de lucru poate fi vizionat pe Youtube aici.

„Încă de la înființare, spațiul bibliotecii a jucat mai multe roluri printre care și spațiu de evenimente și cursuri sau târguri tematice, reușind astfel să se auto-susțină financiar. De la începutul lunii martie calendarul de evenimente programate în MATER s-a eliberat ușor, ușor până când, la declararea stării de urgență ne-a fost din ce în ce mai clar că șansele să mai existe evenimente mari aici în cursul acestui an sunt foarte mici spre deloc. Așadar, din dorința de a da sens acestui spațiu absolut minunat chiar și pe timp de pandemie și pentru a ajuta freelancerii și micii antreprenori să aibă un spațiu unde să continue să-și dezvolte proiectele, altul decât cel de acasă, am transformat cei 390 m2 într-un spațiu sigur de coworking, care să respecte normele legale de distanțare socială”, declară Florin Cobuz, co-fondator Nod makerspace.

Pentru că locurile sunt limitate, echipa Nod makerspace a pus la dispoziție pe site procedura de înscriere care constă în completarea unui formular. Ulterior, echipa Nod makerspace va face o selecție și îi va anunța pe cei care merg în etapa următoare - un interviu scurt online în care fiecare va avea ocazia să-și motiveze alegerea de a face parte din comunitatea Nod makerspace și nevoia pentru spațiul de lucru gratuit.

Cei 16 profesioniști care vor intra în comunitate începând cu 1 iunie vor avea acces gratuit la o masă fixă și internet wifi pe o perioadă pe care o vor stabili împreună în cadrul interviului, acces la comunitatea Nod și posibilitatea de a oferi skill-uri sau a primi mentorat de la comunitatea Nod.

„Pentru cei care obișnuiau să lucreze din cafenele sau de acasă, pentru cei care aveau un birou închiriat, dar nu-și mai permit să-l plătească sau vor să dezvolte o idee și au nevoie de sprijinul și puterea unei comunități, pentru cei care au abilități pe care vor să le împărtășească sau au nevoie de mentorat într-un anumit domeniu, pentru cei care își doresc o schimbare, pentru toți aceștia lansăm această inițiativă”, declară Andra Dumitriu, specialist comunicare Nod makerspace.

La nici o lună de la lansarea Make for Romania, o inițiativă cu impact social a Asociației Nod makerspace, menită să creeze o comunitate națională de makeri în România căreia să-i faciliteze accesul la toate resursele necesare creării de produs și proiect – de la faza de idee la și până la finalizare-, Nod makerspace vine cu o nouă inițiativă să sprijine profesioniștii români afectați economic de perioada de izolare.
___________

MATER este o bibliotecă de materiale – o colecție extinsă și constant reînnoită de mostre de materiale - lemn, hârtie, piatră, textile și multe altele - dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale și nu numai: arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici.

Asociația Nod makerspace este inițiatorul și fondatorul bibliotecii MATER, prima și singura bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est. MATER este o colecție extinsă și constant reînnoită cu peste 3.000 mostre de materiale – dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale și nu numai: arhitecți, designeri de interior, de produs și vestimentari și de bijutieri, ilustratori, artiști plastici, dar și organizații care dezvoltă produse și materiale noi și au nevoie de această resursă.

În cadrul Nod makerspace, situat în fosta platformă Industria Bumbacului de la Timpuri Noi, se regăsește un ecosistem de oameni creativi, un loc de joacă în care ideile prind viață. La Nod makerspace sunt spații de coworking, makerspace, ateliere de lemn & metal, studio-uri private, spații de întâlniri și evenimente și biblioteca MATER.