The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Primul workshop creativ susținut în România de Istituto Europeo di Design

Articol / 12 Oct 2018 /
  • Primul workshop creativ susținut în România de Istituto Europeo di DesignDiana
  • Primul workshop creativ susținut în România de Istituto Europeo di DesignDiana
1/2
From Trends to Products

Vineri 9 noiembrie 2018: 11.00-16.00
Mezanin, strada Actor Ion Brezoianu 23-25

Conector al iniţiativelor locale de design, V for VINTAGE organizează, în această toamnă, primul workshop creativ susținut în Romania de Istituto Europeo di Design. IED este una dintre cele mai prestigioase instituții de educație și cercetare orientată spre modă, design, comunicare vizuală și management.

Workshopul From Trends to Products este susținut de Giovanni Ottonello, directorul artistic IED. Fost consultant de imagine pentru companii precum Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, Hugo Boss, Mandarina Duck, Rubelli, Conbipel, Carrefour, Artsana, Lancia, Ethos etc, Giovanni susține în prezent seminarii și conferințe în diferite instituții de design și modă pe teme care abordează grafica, moda, designul, fotografia și arta contemporană.
Workshopul oferă creativilor locali șansa de a-și dezvolta abilitățile artistice și de a-și contura o perspectivă internațională asupra practicilor creative în design. Participarea la acest workshop interactiv ajută la construirea unei viziuni de ansamblu și înțelegerea elementelor cheie care stau la baza unui proiect de design.

Fiecare participant la workshop are de făcut o previziune a trendurilor pe anul 2020. Procesul creativ începe de la vizualizarea ideii și continuă cu realizarea unor planșe de atmosferă, planșe de culori și materiale. Scopul final este realizarea unui obiect al viitorului, un accesoriu pentru femeia contemporană, o concretizare a unei idei inspirată de future trends.

Workshopul From Trends to Products face parte din seria de proiecte ale platformei Design FEED & V for VINTAGE cu focus pe colaborări internaționale pentru dezvoltarea durabilă și sustenabilă a designului românesc.

Workshopul are loc pe 9 noiembrie începând cu ora 11:00, la Mezanin (str. Actor Ion Brezoianu 23-25) iar participarea se face prin înregistare aici.

Despre V for VINTAGE

De 10 ani, cel mai important târg de design contemporan și cultură vintage este într-o continuă evoluție, transformare și adaptare la contextul socio-cultural.

Pe 10 și 11 noiembrie are loc a 21-a ediție a târgului V for VINTAGE la Palatul Telefoanelor (Calea Victoriei 35), locul unde designeri contemporani, colecționari de vintage autentic și studenți de la trei universități de Arte și Design își dau întalnire cu un public cunoscător și elevat.

Vforvintage.ro

Despre Design FEED

Design FEED prezintă colecțiile designerilor contemporani, proiectele și activitățile creative ale studenților din cadrul Universităților și Facultăților de Design din România și informează despre cadrul general al designului românesc prin programe educaționale.

TheFEED.ro