The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RDW Design GO! | Apel deschis pentru evenimente satelit

Articol / 03 Feb 2023 / Andra Mihai
  • RDW Design GO! | Apel deschis pentru evenimente satelit
1/1
Romanian Design Week 2023 invită organizații locale să facă parte din lista evenimentelor satelit ale festivalului. Până la 22 februarie 1 martie, entitățile interesate pot înscrie în itinerariul Design GO! propuneri de evenimente prin care să (re)aducă efervescența creativă pe străzile Bucureștiului între 12-28 mai în cadrul celei de-a 11-a ediții a festivalului. 


DESIGN DISTRICTS ÎN ORAȘ

RDW este cel mai amplu festival multidisciplinar local și redesenează anual harta orașului alături de zeci de business-uri și creativi independenți în programul Design GO!. Împreună, galerii, studio-uri, cafenele, institute culturale, showroom-uri, magazine și multe altele creionează noi trasee și obiective în oraș, propun teme de gândire și creează experiențe pentru public.

În 2023, harta festivalului delimitează patru zone de interes, către care ne îndreptăm atenția grație energiilor organizațiilor care își desfășoară activitatea în interiorul lor. Astfel, Design GO! propune trasee în cartierele Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Ioanid-Icoanei și Cartierul Creativ (platforma ce definește deja de 5 ani zona Grădinilor Cișmigiu - Bd. Elisabeta – Calea Victoriei – Buzești). 




ROMANIAN DESIGN WEEK 2023

Evenimentele propuse în cadrul apelului deschis până în 22 februarie  1 martie pot fi expoziții, vizite, sesiuni de discuții, tururi ghidate, acțiuni care abordează teme de design și inovație, arhitectură, sustenabilitate sau răspund într-un mod original temei CONNECTIONS ­– tema oficială RDW 2023.

CONNECTIONS  pleacă de la premisa că într-o lume în schimbare, în care rețelele devin din ce în ce mai complexe, densitatea demografică crește, canalele de comunicare se schimbă în permanență, iar provocările legate de exprimare se diversifică permanent, preocupările legate de maniera în care ne conectăm unii cu alții, dar mai ales temele legate de comunități și spații de dialog devin din ce în ce mai complexe și importante, iar designul devine un instrument din ce în ce mai valoros pentru a le aborda și/sau soluționa.





Pentru a face parte din programul „Design GO!”, aplicanții pot înscrie una sau mai multe inițiative până la data de 22 februarie 1 martie prin completarea formularului online, aici. Condițiile de participare pot fi consultate aici