The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Romanian Jewelry Week - Ediție specială Timișoara 2023

Articol / 06 Iun 2023 / Andra Mihai
  • Romanian Jewelry Week - Ediție specială Timișoara 2023
1/1
Romanian Jewelry Week prezintă o ediția specială în perioada 30 iunie - 2 iulie 2023 în cadrul complexului ISHO din Timișoara, printr-o expoziție internațională cu aproximativ 40 designeri și colective invitate din România și din întreaga lume.

Publicul din Timișoara va avea ocazia să participe la un program extins de expoziții, tururi ghidate, conferințe, masterclass-uri și workshop-uri dedicate domeniului bijuteriei ca formă de artă distinctă. Un proiect de amploare destinat programului Timișoara - Capitală Culturală Europeană a Culturii 2023, cu potențial de eveniment recurent în viitor.

Program eveniment - Vineri, 30 iunie 2023 - 16.00 - 20.00
1-2 iulie 2023 - 11.00 - 20.00
Locație - ISHO Timișoara - Bulevardul Take Ionescu nr. 46C

„Latura artistică a bijuteriei se manifestă atât la designerii independenţi, cât şi la creativii care devin antreprenori. Bijuteria şi actul creativ sunt, mai mult ca oricând, un vehicul de comunicare pentru ideile în schimbare, pentru mesajele adresate unei lumi aflate în intercomunicare şi conexiune. Industria creativă, această invenţie extraordinară, este de fapt decizia celor instruiţi de a se exprima creativ şi de a nu se opri cu mesajul lor la graniţa dintre lume şi propriul atelier. Ideea lui Leonardo da Vinci despre lumea văzută ca prelungire a atelierului artistului devine mai prezentă ca oricând.„ - David Sandu, Curator Romanian Jewelry Week

Romanian Jewelry Week este un proiect anual Internațional organizat de Assamblage - Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, care reunește în fiecare ediție peste 190 designeri și colective din întreaga lume. Este în prezent cel mai amplu și important eveniment dedicat bijuteriei contemporane din România. După 3 ediții de succes desfășurate în București, în spații culturale precum Biblioteca Națională a României, Arcub, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Cotroceni, și multe altele, Romanian Jewelry Week va organiza o primă ediție specială în Timișoara în 2023.

***

Eveniment organizat de Assamblage în parteneriat cu ISHO Timișoara.
Partener oficial: Banca Transilvania
Design expoziție semnat de Kaustik
Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco si Diverta.