The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SIMPLU. MAKERSHOP // Obiectul ca formă de exprimare

Articol / 10 Mai 2016 / RDW team
  • SIMPLU. MAKERSHOP // Obiectul ca formă de exprimareCiprian Dumitrescu
  • SIMPLU. MAKERSHOP // Obiectul ca formă de exprimare
  • SIMPLU. MAKERSHOP // Obiectul ca formă de exprimareDRAGOS CRISTESCU
  • SIMPLU. MAKERSHOP // Obiectul ca formă de exprimare
1/4
Evenimentul Simplu. MakerShop are ca temă OBIECTUL care se exprimă, care influenţează spaţiul. Evenimentul se defineşte prin obiectele Simplu.MakerShop şi aduce ca noutate prezentarea obiectului la o dimensiune exagerată şi fără de culoare într-un spaţiu care devine interactiv prin mappare şi ecrane tactile. Fiecare obiect este echivalentul unei opinii. Obiectele Simplu spun: idei mature, materiale de calitate, tehnologie, knowhow, util şi estetic. Evenimentul Simplu.MakerShop este un gest de regăsire a simplităţii versus dorinţa de a şoca prin mărime sau prin dificultatea formei.



Strada Popa Nan, nr. 82
25 mai, ora 19:00 - Mappare pe obiect. (Les Ateliers Nomad)
31 mai – Seara Instalart la Simplu cu sprijinul Kaustik
4 iunie – Inchidere

Simplu. Maker Shop este un spaţiu tânăr în peisajul obiectului românesc. S-a maturizat prin susţinerea arhitectilor şi a designerilor maturi. Obiectul este materia primă pentru activitatea şi evenimentele Simplu. Răspunde numelui de obiect Simplu doar acela care iese din atelierul Kaustik şi îşi începe maturizarea la Simplu. Atribuţiile obiectului Simplu sunt: create din idei mature şi din colaborarea arhitect/designer şi atelierul de producţie, utile, realizate din materiale de calitate, care raspunde nevoii de armonie, culoare şi estetică. Evenimentele Simplu dau bucuria întâlnirii cu obiecte care au depăşit nivelul de prima încercare. Expertiza producătorului susţine şi întregeşte creativitatea designerilor. Noul şi ineditul nu mai sunt căutări. Obiectul este o asumare a unei identităţi: împreună creăm ceea ce vrem, facem ceea ce ştim cel mai bine, vindem ceea ce îşi câştigă statutul de obiect. Evenimentele susţin dreptul obiectului la exprimarea în public.