The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ” prezintă în avanpremieră scena de video-mapping RADAR

Articol / 13 Apr 2020 / The Institute
  • „STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ” prezintă în avanpremieră scena de video-mapping RADARSTĂM ACASĂ #CONTEAZĂ
1/1
Sâmbătă, 18 aprilie, RADAR lansează „STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ” inspirat de UniCredit Bank, un proiect de conștientizare ce îndeamnă românii să rămână acasă și prezintă în avanpremieră scena de video-mapping din cadrul celei de-a doua ediții a festivalului de new media art.

Proiectul reunește 10 artiști - Alina Anca și Daniela Bega de la Aural Eye, Alber Kaaan, Adistu, Cuscrew, Dan Fiera și Șerban Ntjr de la Noetic, Jemejeux, Redulian și Vloop - care vor proiecta diferite animații din propriile case pe clădirile din vecinătate. Imaginile vor fi acompaniate de un live performance realizat de către Alexei Turcan.

Pe 18 aprilie, de la 20.30, publicul va putea urmări proiecțiile de la fereastră sau live, pe pagina de event de pe Facebook, dar va putea și trimite mesaje și gânduri de încurajare folosind #contează pe care artiștii le vor integra în proiecțiile lor.

Într-o perioadă în care manifestarea artistică este afectată, RADAR continuă să fie puntea dintre artiștii locali și public, dar și un context de exprimare al prezentului.

Proiecțiile vor putea fi revăzute și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în toamnă, în scena de video-mapping susținută de UniCredit Bank, printre celelalte categorii ale festivalului: Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education & Playground.

Prima ediție a festivalului Radar a adus împreună peste cincizeci de artiști și dezvoltatori de conținut pentru categoriile festivalului și a transformat Uzina Electrică Filaret într-un spațiu imersiv pentru vizitatori. În cele trei seri de festival, scena de video-mapping a fost ocupată pe rând de artiști precum Aural Eye, Noetic și Les Ateliers Nomad, îmbrăcând vizual locația în proiecții și transformând-o într-un spectacol luminos cu ajutorul a peste 150.000 de lumeni.

Prin „STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ”, RADAR își propune, pe de o parte, să creeze un sentiment de apropiere și pe de altă parte să descopere, să sprijine și să promoveze artiștii locali, prin crearea unui context de expresie. Atât artiștii, cât și publicul larg sunt invitati să aducă speranță și lumină pentru noi toți.
_____________________________________

RADAR este festivalul de new media art lansat în noiembrie 2019. Scopul festivalului este să caute și să găsească studiouri și artiști independenți care inovează în domeniile artistice, culturale, stiințifice și educaționale.

RADAR se află la îmbinarea dintre artă, tehnologie și societate.