The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

START RDW 2016!

Articol / 26 Ian 2016 / INSTITUTE.RO
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
  • START RDW 2016!
1/14
În cele trei ediții de până acum, Romanian Design Week a reușit să se impună ca unul dintre cele mai importante evenimente multidisciplinare din România, devenind cea mai amplă platformă de promovare a designului românesc. Obiectivele declarate ale acestui eveniment au fost, încă de la început: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România. 

În ultimii patru ani, de când acest eveniment există, scena autohtonă a designului a cunoscut o dezvoltare importantă, iar fiecare ediție a evenimentului a știut să promoveze și să surpindă această evoluție. Dacă prima ediție a evenimentul și-a propus să definească disciplinele și să demonstreze, prin execuțiile propuse de către curatorii expoziției, că există design românesc de calitate, la cea de-a doua ediție, ceea din 2014, expoziția centrală a fost dovada incontestabilă  a faptului că industriile creative sunt o forță bine rezprezentată în România, cuprinzând peste 250 de proiecte, semnate de aproximativ 200 de arhitecți și designeri români. Ediția din 2015 a reprezentat o maturizare a proiectului și a încercat să pună accent pe dialog și pe interacțiuni, pe multidisciplinaritate, pe colaborări și pe abordări contemporane. A fost prima ediție care a avut și o importantă dimensiune internațională- Olanda a fost prima țară invitată în cadrul Romanian Design Week. În plus, în programul din 2015 au fost reprezentate și Austria, Cehia, Suedia, Danemarca și Finlanda, prin diferite conferințe, dezbateri, proiecte și expoziții. 

Ediția din 2016 se anunță una specială, care va continua să aibă importante prezențe internaționale, dar și să promoveze cele mai bune proiecte autohtone de design de obiect, arhitectură, fashion, graphic design sau inițiative care se poziționează la limitele acestor discipline.

RDW16 va avea loc  la sfârșitul lunii mai, în București și va cuprinde o expoziție centrală, precum și o serie de evenimente satelit, ce vor trasa harta creativității din București.

Expoziția centrală RDW16

Dacă vrei să propui sau să sugerezi un proiect pentru expoziția centrală a ediției de anul acesta a Romanian Design Week, o poți face completând formularul de înscriere. Acesta trebuie trimis pe hello@romaniandesignweek.com până la data de 10 februarie, iar organizatorii vor reveni cu un răspuns final și cu mai multe detalii despre ediția de anul acesta pe 5 martie. 

Conceptul și selecția proiectelor din expoziția centrală Romanian Design Week sunt realizate de către echipa de organizare RDW, alături de specialiști de renume din toate domeniile pe care expoziția centrală le acoperă și promovează, respectiv: arhitectură, design interior, design de produs, design industrial, fashion design, graphic design, ilustrație, dar și proiecte multidisciplinare, la limita sau intersecția acestor preocupări.
 
Așteptăm cu inters propuneri și sugestii, iar noi vom reveni cât de curând cu mai multe detalii despre ediția de anul acesta.

Până atunci, vă invităm să ne aducem aminte cum a fost la ediția de anul trecut:

 

RDW 2015 Main Exhibition
Romanian Deign Week 2015_Main Exhibition from THEINSTITUTE on Vimeo.
 
 
Dacă vreți să vă uitați pe portofoliile desingerilor și arhitecților prezenți în expozițiile RDW de până acum o puteți face aici. 

filme realizate de www.dedesign.tv

Vernisajul

Curatorii