The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

The best of Dutch Design Dutch Design Trail

News / 09 Mai 2015 / INSTITUTE.RO
  • The best of Dutch Design  Dutch Design Trail
1/1
Încă din 2003, Dutch Design Awards (DDA) premiază şi expune tot ce e mai bun în designul olandez. În acest sens, DDA numeşte comitete de selecţie alcătuite din experţi independenţi, care nominalizează diferite categorii de design: Produs, Comunicare, Habitat, Sisteme şi Servicii, Design Research şi Fashion. Mai mult de atât, aceştia selectează tinere talente pentru Young Designer Award. Un juriu internaţional alege câştigătorul.
Criteriile care stau la baza nominalizărilor sunt: impact, inovaţie, procesul de producţie, estetica şi colaborările. Factorul decisiv de selecţie este măsura în care designul este unul inovator şi/sau aduce o reală contribuţie societăţii.

Lucrările a trei dintre aceşti tineri designeri pot fi văzute în expoziția DDA care va avea loc în timpul Romanian Design Week, în cadrul programului Olandei, țară invitată la RDW 2015:
  

Dave Hakkens (câştigător al Young Designer Award)
www.davehakkens.nl
 
Designerul industrial Dave Hakkens a absolvit Academia de Design din Eindhoven în anul 2013. Dave doreşte să creeze o lume mai bună, aducând în atenţia publicului producţia în masă şi modul în care consumatorul se raportează la produs. Proiectul său modular, intitulat Phone Bloks, şi instalaţia creată din materiale reciclabile Precious Plastic (Plastic Preţios) au atras atenţia la nivel internaţional.
 
Comitetul: Prin implementarea principiului open source la toate nivelurile designului său, Hakkens demonstrează o viziune inovatoare asupra proprietăţii intelectuale. Ambiţia de a face produsele sale accesibile publicului larg se potriveşte perfect acestei aspiraţii. În plus, David reuşeşte să atragă susținerea publicului, atingând o vastă audienţă prin social media, şi chiar să-l implice în realizarea lucrărilor sale.
 
Juriul internaţional: Juriul internaţional, prezidat de Atzo Nicolai (DSM), l-a răsplătit pe Hakkens pentru calitatea designului său, dar şi pentru devotament:  prin abordarea sa open source şi utilizarea inteligentă a social media, Dave reuşeşte să mobilizeze grupuri mari de oameni pentru a pune presiune pe marii producători, aruncând o lumină nouă asupra sistemelor modulare.
 

Liselore Frowijn
www.liselorefrowijn.com
 
Liselore Frowijn a terminat, în anul 2013, masterul de Fashion Design la ArtEZ. Colecţia care a adus-o în atenţia publicului, intitulată ″Afternoon of a Replicant″ (După-amiaza unui replicant), a surprins prin compoziţii grafice şi printuri inspirate din muzică, artă şi diferite culturi. Colecţia a propulsat-o la prestigiosul festival de modă din Hyères (Franţa), unde a câştigat premiul Chloé.
 
Comitetul: Colecţia lui Frowijn este un festin vizual care ignoră ideile şi posibilităţile cunoscute deja în domeniul materialelor, culorilor şi al compoziţiei. Maniera în care Liselore transpune designul grafic în fashion este una consecventă, de la colecţie până la fotografii. Mixul de materiale luxuriante şi ţinute sport transformă acest designer olandez într-unul contemporan şi totodată de urmărit.
 
 
Niels Hoebers
www.nielshoebers.nl
 
Niels este un animator ce a transformat tehnica stop cadru în semnatură proprie. În ultimii ani, Niels a atras atenţia prin lucrările sale, dar şi prin proiecte solicitate, printre alţii, de Borre Akkersdijk (ByBorre), rENs şi Maarten Baas.
 
Comitetul: Lucrările lui Hoeber sunt caracterizate de o tehnică solidă şi de o naraţiune curată. Exprimă atât imaginaţia, cât şi devotamentul social. Niels ştie cum să transforme comenzile primite în colaborări: el îşi lasă amprenta fără a pierde din vedere identitatea clientului.