The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ZEMA – expoziție de bijuterii la Institutul Liszt

Articol / 02 Mai 2023 / Andra Mihai
  • ZEMA – expoziție de bijuterii la Institutul Liszt
1/1
Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București are plăcerea să invite publicul în data de 4 mai, începând cu ora 19:00, la vernisajul expoziției de bijuterii ZEMA.

ZEMA este un brand maghiar de design de porțelan inovativ, atât în tematica abordată în colecțiile sale, cât și în modul de utilizare. Bijuteriile ZEMA urmează trendurile modei în sensul clasic al cuvântului, dar piesele sunt fabricate în mod ecologic. Pe lângă angajamentul față de tradiție, conceptul casei de bijuterii se extinde la artă și cultură. Procesul de fabricație a pieselor este exclusiv de manufactură și fiecare pas din procesul de producție este realizat în cadrul propriului atelier de ceramiști specializați în arta porțelanului. Formele inițiale sunt realizate de sculptori pe baza planurilor realizate de designerul-proprietar Papp Erzsébet, după care bijuteriile sunt decorate de artiști pictori specializați în decorarea porțelanului. 



Bijuteriile sunt grupate în colecții specifice urmând anumite stiluri de artă sau artiști renumiți, cum ar fi colecția Csontváry, colecția Van Gogh, colecția Faragó Miklós, sau art deco, gotic, renaștere, baroc, dar se găsesc și colecții inspirate din motivele tradiționale maghiare (Kalocsa, matyó, palóc).
 
ZEMA este un brand ecologic, datorită faptului că la baza pieselor din porțelan stau materiale care se găsesc în natură (feldspat, caolin). Bijuteriile sunt realizate exclusiv manual, curentul electric necesar funcționării atelierului se obține cu ajutorul panourilor solare și atelierul de fabricație nu produce deșeuri industriale, pentru că toate materiile prime sunt reciclate.

Brandul ZEMA a primit în 2021 titlul de Hungarian National High Value.

ZEMA a fost prezentat la London Fashion Week, New York Fashion Week, Paris Fashion Week, la Bijorhca Paris, Mineralientage în Germania, Artigiano in Fiera din Milano, City Fashion Week Cluj și în expoziții personale la Viena, Kuala Lumpur și Azerbaidjan. De asemenea, organizează propriile evenimente de lansare de colecții în fiecare an în castelul Vajdahunyad din Budapesta și la sediul său din Újfehértó.
 
nullDesignerul bijuteriilor ZEMA este Papp Erzsébet, care are studii de artă și a activat în domeniul artelor tradiționale și stiluri artistice. În copilărie a studiat muzica cu ajutorul metodei Kodály, iar în anii de liceu a descoperit lumea fascinantă a textilelor și după ani petrecuți în domeniul creativ cultural a absolvit un curs de doi ani de stylist, și într-un final a obținut și o diplomă de evaluator de bijuterii.

Expoziția poate fi vizitată până pe 26 mai 2023.