The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția Love Lost, Bucharest caută poveștile bucureștenilor despre dragostea pierdută

/ 21 Feb 2022 / Andra Mihai
  • Expoziția Love Lost, Bucharest caută poveștile bucureștenilor despre dragostea pierdută
1/1
Conceptul Love Lost, Bucharest caută povești despre pierdere, dezamăgire sau neîmplinire în dragoste și obiectele reprezentative pentru această stare, pentru a fi expuse într-o expoziție de artă în perioada 6 – 29 mai, la Galeria Strata din București.

Ideea expoziției Love Lost vine tocmai din Miami, unde în 2016 a avut loc prima ediție, iar de atunci în fiecare an locuitorii orașului au putut experimenta acest gen de experiență. Expoziția din România este realizată de Asociația Arden și Galeria Strata, cu susținerea Amber și Oveit. Expoziția a fost gândită sub forma unei experiențe bazate pe contribuția oamenilor, o invitație adresată locuitorilor Bucureștiului înspre a participa în acest demers colectiv cu un obiect, alături de povestea de iubire și pierdere pe care o poartă cu și în el.    

Love Lost, Bucharest încurajează astfel bucureștenii să împărtășească obiecte aparent obișnuite, care capătă un sens puternic datorită poveștilor atașate lor. Înscrierile vor fi acceptate în limba română și engleză, până la data de 31 martie 2022, folosind formularul de mai jos. Obiectul poate fi de orice natură, fie că vorbim de un mail de despărțire, o floare presată, un tricou ultra-purtat, un parfum de care nu ne-am mai putut atinge niciodată sau un test de sarcină.

„Love Lost, Bucharest a devenit un proiect de suflet pentru noi. După evenimentul din Miami, am simțit că putem avea un impact puternic în comunitate aducând această experiență cathartică și în România. În plus, vom amplifica acest concept printr-o componentă digitală, un element de gamification, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea să devină creatorii unor opere de artă digitală, pe care le pot transforma în NFTs.”, spune Andra Beldean, co-fondator Arden România.   

„Veți descoperi relicve de povești neterminate și poduri rupte, case părăsite și oportunități ratate, traume îndurate și resemnare pașnică. Prin acestea, iubirea pierdută devine mai mult decât o destinație unică; ea va lua forma unui mozaic comunal, colorat în nuanțe de tristețe, furie, nedumerire, durere, recunoștință, și chiar umor.”, spune Paula Celestino, co-fondator Love Lost, Miami.  
 
FORMULAR ÎNSCRIERE: https://lovelost.co/object-submissions-bucharest.

Înscrierile pot fi anonime sau nominale. Această expoziție este un demers temporar, iar toate obiectele vor fi returnate.

Expoziția Love Lost, Bucharest va fi deschisă între 6 și 29 mai, la Galeria Strata, pe strada Parângului, nr. 76.  

***
DESPRE LOVE LOST, MIAMI

Prima ediție a proiectului a avut loc în 2016 și de-a lungul celor 6 ani în care a colectat relicve ca mărturii ale procesului dual de iubire-pierdere, Love Lost Miami a devenit recunoscută drept cea mai sinceră expoziție a Săptămânii Art Basel.