The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Granturi pentru colaborare internațională de până la 75.000 de lire oferite de British Council organizațiilor din România

Articol / 14 Oct 2021 / Luiza Popescu
  • Granturi pentru colaborare internațională de până la 75.000 de lire oferite de British Council organizațiilor din România
1/1
British Council a lansat International Collaboration Grants, un nou program de granturi deschis organizațiilor din România și alte peste 40 de țări pentru a sprijini colaborarea cu parteneri din Marea Britanie în proiecte de artă internaționale. Granturile de până la 75.000 de lire sunt deschise pentru proiecte derulate în format digital, fizic sau hibrid din toate formele de artă. Termenul-limită pentru trimiterea aplicațiilor este 4 noiembrie 2021.

Cu un fond total de finanțare de 3.5 milioane de lire, programul International Collaboration Grants umărește să sprijine dezvoltarea unor noi proiecte de artă colaborative și să încurajeze noi parteneriate internaționale și modalități inovatoare de colaborare. Programul a fost dezvoltat pornind de la succesul unui program-pilot derulat de British Council în 2020, Digital Collaboration Fund, care a susținut colaborări internaționale digitale în perioada pandemiei Covid-19.

Organizațiile din România, Marea Britanie și din alte 45 de țări sau teritorii sunt invitate să trimită aplicații pentru International Collaboration Grants până pe 4 noiembrie 2021. Întrucât programul de granturi este conceput pentru a sprijini colaborarea internațională, toate aplicațiile trebuie să includă cel puțin un partener local din țările eligibile și un partener din Marea Britanie. British Council încurajează aplicațiile din partea organizațiilor cu care nu a mai lucrat până acum.

Aplicațiile trebuie să demonstreze o colaborare internațională autentică, cu ambiții pe termen lung, iar proiectele sunt încurajate să abordeze teme relevante în prezent, precum egalitatea de șanse și incluziunea, și/sau provocări globale precum schimbările climatice. Sunt binevenite în mod deosebit aplicațiile din partea organizațiilor care explorează proiecte noi și inovatoare – forme noi, conținut nou, colaborări cu un nou partener sau noi abordări ale publicurilor.

Granturile sunt deschise organizațiilor din domeniul artelor și culturii sau organizațiilor de învățământ superior și de cercetare axate pe arte și cultură. Chiar dacă aplicațiile trebuie făcute printr-o organizație, granturile urmăresc să aducă beneficii comunității artistice în ansamblu, iar proiectele care prezintă beneficii clare pentru artiștii și practicienii individuali vor fi prioritizate.

Programul International Collaboration Grants continuă misiunea British Council de a crea oportunități globale prin activitatea sa în domeniul artelor și culturii, educației și limbii engleze. Granturile sunt menite să promoveze noi conexiuni internaționale și să consolideze relațiile dintre sectoarele de artă și cultură din Marea Britanie și din alte țări, și au fost posibile prin intermediul finanțării oferite de guvernul Marii Britanii și sponsorizări private suplimentare. Mai multe informații despre program și înscriere sunt disponibile aici.

Toate organizațiile solicitante trebuie să depună aplicația în format digital, prin intermediul portalului online deschis în perioada 15 octombrie – 4 noiembrie 2021.

Cererile de granturi vor fi evaluate de experți British Council din întreaga rețea globală a organizației, alături de un grup de evaluatori externi format din profesioniști din sectorul cultural din toate cele patru țări ale Regatului Unit. Rezultatele vor fi anunțate la începutul anului 2022.