The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS MONTHLY REVIEW - SEPTEMBRIE 2018

Articol / 03 Oct 2018 / The Institute
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - SEPTEMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - SEPTEMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - SEPTEMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - SEPTEMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - SEPTEMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - SEPTEMBRIE 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - SEPTEMBRIE 2018
1/7
Pentru că nu doar premiem inteligența digitală, ci o și căutăm în fiecare zi în feed-uri, newslettere, abonamente și tot ce mai oferă marele internet, ne-am gândit să vă arătăm noutățile care ne-au rămas în minte de la o lună la alta. Poate nu le știați, poate vă plac, poate ne mai trimiteți și voi altele.

1. Cea de-a XVIII-a ediție Internetics își așteaptă înscrișii.
Internetics 2018 aduce noi categorii, un nou sistem de punctare, dar și schimbări legate de procesul de jurizare. Începând cu acest an, competiția are 3 categorii principale: Digital Platforms, Digital Strategies și Interactive Campaigns.
Detalii despre noile criterii ale sistemului de punctare, dar și care sunt cele 35 de subsecțiuni la care agențiile și companiile se pot înscrie pană pe 22 octombrie aici



2. După retragerea fondatorilor Instagram, septembrie continuă să vină cu vești mai puțin bune pentru Facebook. Aproape 50 de milioane de conturi expuse unui atac. Cauza: defect de securitate. Hackerii au găsit o vulnerabilitate a instrumentului „View As” (care permite utilizatorilor să își vizualizeze profilul la fel ca pe cele ale prietenilor) și au reușit să aibă acces la informații personale ale utilizatorilor Facebook. Deși nu au apărut încă detaliile despre cum a fost găsit acest bug, mai multe informații găsiți aici. Consecințele de care se poate lovi Facebook în articolul de aici.



3. Nici Elon Musk nu scapă de probleme. În urma tweet-ului impulsiv, prin care Elon menționa că există posibilitatea să retragă Tesla de pe bursă pentru prețul de 420 de dolari / acțiune, apar consecințe dure. Elon Musk este acuzat de SEC (U.S Securities and Exchange commission) că informația a fost nefondată, încalcă numeroase reguli și afectează astfel imaginea companiei. Situația în acest moment: lui Elon Musk i se cere să renunțe la poziția de președinte al companiei și să plătească amenda de 20 de milioane de dolari. Mai multe despre proces aici.



4. Septembrie nu aduce, însă, doar cu vești triste, pentru că Apple finalizează achiziția Shazam, una dintre primele aplicații valabile când s-a lansat App Store. Apple + Shazam = schimbări. Curând Shazam va rula ad-free pentru toți utilizatorii săi. Mai multe informații.



5. Amazon - un trilion de dolari valoare de piață. Chiar dacă pentru scurt timp, Amazon este a doua companie americană care a reușit să depășească acest prag, după Iphone. Succesul companiei reiese și din faptul că în prezent reușește să vândă de la cărți, la produse tehnologice sau chiar alimentare. O prezentare cu o parte dintre motivele pentru care Amazon a atins pragul de un trilion aici.



6. Pentru că am adus în discuție Iphone, XS și XS Max sunt cele mai noi telefoane lansate de companie. Go big or go home este definiția lui Iphone XS Max, care are un ecran de aproape 16 centimetri, ceea ce îl face mai mare decât ultimul model de Samsung Galaxy Note. Detalii despre cele două modele, plusuri și minusuri, în articolul de aici.



7. Cei de la Green Tech Film Festival lansează un concurs pentru liceeni: Be smart. Este vorba despre o competiție în care elevii claselor IX-XII sunt încurajați să propună soluții pentru dezvoltarea conceptului de Smart City. Participanții pasionați de tehnologie sunt îndemnați să găsească probleme și să propună soluții. Mai multe despre concurs și modalitate de participare.



8. UX Days este primul boot camp intensiv de User Experience Design a cărei curriculă a fost construită special pentru piața și industria din România. Organizat de Asociația Română de User Experience Design, evenimentul va avea loc între 30 octombrie și 3 noiembrie. Aici mai multe detalii despre ce presupun cele 5 zile de eveniment, dar și cine vor fi trainerii.



9. Samsung împinge limitele și readuce în discuție lansarea unui telefon pliabil. Bazându-se pe nevoia unui nou trend pentru designul smartphone-urilor, Samsung oferă indicii referitoare la posibilitatea apariției telefonului până la sfârșitul anului 2018. Informații despre cum a reînceput discuția, dar și exemplul unui telefon pliabil nemulțumitor aici.



10. New Balance a reușit să îmbine tehnologia cu trendurile din fashion pentru New York Fashion Week. Secretul este o vitrină AI care scanează articolele vestimentare ale trecătorilor și îi marchează drept excepție pe cei care ies în evidență prin ceea ce poartă. Tehnologia "Real Time Exception Spotting" a fost folosită de New Balance pentru a-i premia pe cei care purtau ceva diferit față de majoritate. Detalii despre cum funcționează vitrina și despre premii



11. Franța pune în practică promisiunile de la începutul anului și legalizează tranzacțiile de token-uri și criptomonede. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat că își dorește să transforme Franța într-un hub de AI și propria reglementare pentru ofertele inițiale de monede pare a un prim pas. Mai multe informații aici