The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALEXANDRU LUCIAN STANCIU // DESIGN DE CAROSERII, MODELARE 3D

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ALEXANDRU LUCIAN STANCIU // DESIGN DE CAROSERII, MODELARE 3D
  • ALEXANDRU LUCIAN STANCIU // DESIGN DE CAROSERII, MODELARE 3D
1/2
Designul industrial a apărut ca o necesitate în momentul trecerii de la producția manufacturieră la producția de serie, industrială. Păstrează funcția estetică, dar au apărut funcții importante legate de utilitatea produsului realizat, corelarea cu nivelul tehnologic, impactul asupra mediului.

DESIGN DE CAROSERII, MODELARE 3D


DESIGN DE CAROSERII, MODELARE 3D. Baza macheta brevetată a unui vizionar ing. Aurel PERSU, constructorul primului automobil cu profil aerodinamic avansat din lume cu roțile integrate în caroserie. Element original, eliminarea elementelor STANGA-DREAPTA. Concret un singur tip de FAR, un singur tip de STOP. Pe baza machetei, cu ajutorul programelor de proiectare asistată AutoCAD si SOLIDWORKS s-a realizat modelul 3D. Modelul realizat s-a exportat ca fișier *.stl și cu o imprimanta 3D s-a realizat modelul 3D, prezentat în cadrul expoziției. Unificarea prin design, obtinerea unui singur element STANGA-DREAPTA scad costurile cu 25~50%.