The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

AXEL MUCTAT // DUALITATE

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • AXEL MUCTAT // DUALITATE
  • AXEL MUCTAT // DUALITATE
  • AXEL MUCTAT // DUALITATE
1/3
Axel Muctat este proaspăt absolventă a UNARte București. A urmat cusuri de licență și masterale, specializându-se mai întâi în cadrul sculpturii în metal, continuând apoi calea bijuteriei. Axel preferă bijuteria de spectacol, lucru observat în proiectul de disertație.

Dualitate

Proiectul are în vedere simbolul dualității în artă transpus în bijuterie, pornind de la o realitate personală artistei. Provocarea a constat în afișarea firii duale și descoperirea sinelui. Corpul uman este folosit drept suport pentru „instalații” de bijuterie. S-a început prin a căuta o relație contradictorie ce se află în armonie și se completează. Aceasta a constat în îmbinarea relațiilor plin-gol și geometric-organic.

Lucrarea constă în două seturi de bijuterie de spectacol, realizate din alamă traforată (tablă și bară/țeavă), cu elemente mobile și sticlă inserată. Liniile simple dau impresia unui contur și pun în evidență elementul, iar traforurile dese, de diferite dimensiuni, ce alternează în funcție de așezarea pe corp și in relație cu întreaga piesă oferă ideea de transparență și lejeritate. Îmbinarea elementelor liniare cu cele complexe redau echilibru vizual pieselor.