The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CARINA IASMINA BĂLAN // MYCELIUM

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • CARINA IASMINA BĂLAN // MYCELIUM
  • CARINA IASMINA BĂLAN // MYCELIUM
  • CARINA IASMINA BĂLAN // MYCELIUM
  • CARINA IASMINA BĂLAN // MYCELIUM
  • CARINA IASMINA BĂLAN // MYCELIUM
1/5
Carina Iasmina Bălan a fost elevă la Liceul de Arte Plastice din Timişoara în perioada 2010-2014, continuând studiile artistice la Universitatea de Vest, în cadrul Facultaţii de Arte şi Design din Timişoara, secţia MODĂ - Design Vestimentar, din 2014 până în 2017.

MyCelium

Colecția "MyCelium" înfăţişează din punct de vedere vizual conexiunea omului cu mediul în care trăieşte, făcând trimitere directă la mediul organic, la procesul evolutiv al organismelor fungice. Mesajul proiectului se referă la puterea conceptuală a metamorfozării, idee materializată şi accentuată prin elementul performativ, ce personifică transformările evolutive ireversibile care au loc în natură. Partea performativă a proiectului are rol de retenţie a mesajului conceptual şi se regăseşte doar la una dintre ţinutele prezentate, acesta având rolul de a contura colecţia. Din momentul în care o plantă inferioară începe să se dezvolte, întoarcerea la forma iniţială va fi imposibilă, la fel fiind şi stoparea procesului odată început. Mediul înconjurător, condiţiile meteo, vor influenţa dezvoltarea şi adaptabilitatea plantei la situaţiile apărute, în scopul supravieţuirii.