The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alina Tănăsucă // Sisteme verzi urbane

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Alina Tănăsucă // Sisteme verzi urbaneCONCEPT
  • Alina Tănăsucă // Sisteme verzi urbanePLAN GENERAL DE AMENAJARE
  • Alina Tănăsucă // Sisteme verzi urbaneREȚEA VERDE
1/3
AlinaTănăsucă este actualmente înscrisă la programul de Master Managementul investițiilor în ecosisteme, program în cadrul căruia își continuă pregătirea în domeniul său major de interes:  ecologia urbană și dimensiunea ecologică a peisajului. 

SISTEME VERZI URBANE ÎN FLOREASCA
 
Proiectul de cercetare abordează un subiect de actualitate al peisagisticii internaționale – planificarea sistemelor verzi urbane. Partea aplicativă a cercetării se concentrează pe o arie bucureșteană în care spațiile verzi sunt numeroase și bine constituite – și anume cartierul Floreasca. Această alegere ce poate părea paradoxală la prima vedere a permis verificarea unei serii de principii specifice sistemelor și rețelelor verzi și nu a spațiilor verzi în general. Astfel, proiectul evidențiază efectele pe care lipsa de conectivitate, de varietate peisageră și de utilități integrate în spațiile verzi le au asupra funcționării și dinamicii în timp a acestora. Proiectul elaborat în urma analizelor de teren se adresează acestor probleme, propunând o integrare în sistem a spațiilor existente, rezolvarea unor probleme tehnice de mare urgență (precum inundabilitatea unei părți din cartier) și amenajări specifice fiecărui spațiu în parte, astfel încât acestea să poată crea un sistem coerent din punct de vedere socio-cultural dar și ecologic.