The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Roxana Grigore // Axele majore de intrare în municipiul București

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Roxana Grigore // Axele majore de intrare în municipiul București
  • Roxana Grigore // Axele majore de intrare în municipiul București
  • Roxana Grigore // Axele majore de intrare în municipiul București
  • Roxana Grigore // Axele majore de intrare în municipiul București
1/4
Anca Roxana Grigore îmbină pragmatismul specific abordărilor economice (absolvind Liceul Economic Costin C. Kirițescu) cu dimensiunea creativă caracteristică proiectelor de planificarea peisajului, generând tratări complexe și  interdisciplinare a acestora. În paralel cu studiile de Peisaj, Roxana a urmat și cursurile de Florist-decorator.
 
AXELE MAJORE DE INTRARE ÎN MUNICIPIUL BUCUREŞTI. CALITATEA PEISAJULUI ŞI IDENTITATEA URBANĂ
 
Proiectul tratează destructurarea actuală a intrărilor în București, atât din punct de vedere spațial cât și din punct a imaginii urbane. Analizele conduse de la nivelul metropolitan la cel urban și local evidențiază potențialul de dezvoltare și reconfigurare a vechilor intrări în oraș în contextul dezvoltării rețelei de autostrăzi. Intevențiile propuse de-a lungul a patru axe de intrare în oraș pleacă atât de la elementele specifice fiecărui sit în parte cât și de la o serie de concepte teoretice. Conceptul general al intervenției este declinat în cadrul fiecărui proiect în parte în funcție de logica teritorială a siturilor abordate.

Reconfigurarea axelor de intrare în oraș se bazează pe o strategie pe termen lung ce înglobează propuneri locale ce răspund unor politici de transport și de dezvoltare urbane necesare la nivelul întregii zone metropolitane. Această abordare multiscalară a proiectului face ca soluțiile propuse să iasă din zona utopiei urbane și să se integreze în cadrul unei viziuni coerente și aplicabile de dezvoltare durabilă.