The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alina Mădălina Păruș // Amprenta Vegetalului

Articol / 22 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Alina Mădălina Păruș // Amprenta Vegetalului
  • Alina Mădălina Păruș // Amprenta Vegetalului
  • Alina Mădălina Păruș // Amprenta Vegetalului
  • Alina Mădălina Păruș // Amprenta Vegetalului
  • Alina Mădălina Păruș // Amprenta Vegetalului
  • Alina Mădălina Păruș // Amprenta Vegetalului
1/6
AMPRENTA VEGETALULUI 

Amprenta vegetalului vorbește despre necesitatea omului de a fi aproape de natură și de a beneficia de energia ei pozitivă. Colecția de design textil pentru decor de interior propune recrearea spațiului verde în cadrul unei locuințe urbane și are ca scop aducerea imaginii naturii în spațiul artificial creat, apartamentul de bloc.

Titlul proiectului pentru licenţă este “Amprenata vegetalului” care are ca şi concept dorinţa de a aduce în interiorul casei, apartamentului, o parte din natură care este mult încercată în ultimile decenii datorită poluării şi extinderii oraşelor. Amprenta naturii asupra locuinţei trebuie să fie prezentă în majoritatea încăperilor deoarece acesta are un impact uriaş aupra organismului nostru prin simplul fapt că înfrumuseţează întreaga casă.

Prin amprenta naturii în interiorul locuinţei ne putem referii la elementele de decor cum ar fi pernuţe, lenjerii de pat cât şi perdele, draperii din interiorul unei încăperii care pot, prin elementele vegetale existente pe acestea să te facă să evadazi în natură. Societatea de azi încearcă pe cât posibil să fie cât mai aproape de natură prin prisma faptului că majoriatea oamenilor din mediul urban contemporan au început nu numai să simtă nevoia de natură şi de aer curat, cât au început să fie conştienţi de faptul că natura este cea care te poate face să te relaxezi.







Proiectul de design textil constă în realizarea fizică din aceste materiale imprimate a două draperii de culoare verde a căror element surpriză este vopsită cu flori care scoate cu succes din amonimat întreaga draperie. Pe langă aceste draperii vin în completarea acestora perdelele de culoare crem care prin simplitatea lor pun în valoare draperiile. Cea de-a doua parte din proiectul de licienţă este compusă din doi tabureţi care sunt tapiţaţi cu material textil.